A "városi logisztika" körbe a kitűnő belvárosi elhelyezkedésű, könnyen mgközelíthető ipari parkokat sorolják. A prémium kategóriás ipari területek bérleti díjai korábban magasabbak voltak, de a piac gyengülése rugalmas árképzésre késztette a bérbeadókat, jelentős keresletet generálva ezzel.

A szakértők szerint ebben a piaci szegmensben a kereslet további növekedése várható, a folyamat pedig pozitívan hat az elérhető területek kihasználatlansági mutatóira is. Ugyanakkor a 2013 harmadik negyedéves statisztika szerint általánosságban meglehetősen alacsony a kereslet az ipari ingatlanok iránt, a tranzakciókat a szerződéshosszabbítások és a terjeszkedések dominálták 76 százalékos aránnyal - állítja a tanácsadó.

Pozitívumként említik, hogy a piacon uralkodó negatív hangulat ellenére 2013 második felében több új nemzetközi cég érdeklődött, s több már jelen lévő piaci szereplő is bővülést tervez. Az elemzés szerint rövidtávon továbbra sem indulnak spekulatív projektek, ez lefelé nyomhatja a jelenleg 23,8 százalékon álló kihasználatlansági mutatót, emellett a minőségi ipari kínálat hiányához vezet, melynek során a piac normalizálódhat és a nem csak a bérlőknek kedvez majd.