A részletes helyreállítási munkákat követően Matild Café & Cabaret néven újjáéledt az egykori Belvárosi kávéház, kétszintes, 300 férőhelyes kávézóval, valamint a Duna utcára nyíló hatalmas szabadtéri terasszal várja vendégeit a Matild Palota épületében. A nyarat követően különleges kabaréműsorok is várják a vendégeket a Ferenciek terén található történelmi helyszínen - közölte a Matild Palace.

"Nem csupán egy tradicionális magyar kávézó született újjá, hanem a főváros szórakozási és gasztronómiai palettája is tovább gazdagodott. Hiszem, hogy a helyszín egyedi hangulata, Wolfgang Puck konyhaművészete és a különleges kabaré műsorok felpezsdítik majd Budapest társasági életét" - nyilatkozta Emre Pasli, a Matild Palace szállodaigazgatója.

A helyszín gasztronómiai koncepcióját a hollywoodi sztárok séfje, Wolfgang Puck álmodta meg és a hagyomány, valamint az innováció elegyét testesíti meg. A konyhai csapat a legjobb minőségű, helyi alapanyagokat és kifinomult kulináris technikákat alkalmazza az ételek elkészítésekor.

A kávéház otthonául szolgáló Matild Palota (amely valójában a déli Klotild palota, amely a köznyelvben lett "Matild palota" - a szerk.) több mint 120 évvel ezelőtt Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt épült. Az 1900-as évek elején a legendás budapesti kávéházi kultúra egyik legismertebb intézményévé és találkozóhelyévé vált.

1984-től Belvárosi Kávéház–Lidó néven szórakozási lehetőséget kínálva a helyieknek. Később az 1990-es években kaszinóként, majd 2000 és 2002 között Lido néven szórakozóhelyként is üzemelt. Egy felújítást követően ismét kaszinóként funkcionált, hogy végül 2022-ben, 5 éves részletes felújítási munkálatok eredményeként, eredeti pompájában és funkciójában 300 férőhelyes kávéházként szülessen újjá - írja közleményében a szálloda. A kávézónak otthonául szolgáló palota az UNESCO világörökségi listájára is felkerült, és 1977 óta műemlékvédelem alatt áll.

A déli Klotild palotát a török Özyer-csoport projektcége, a Melis Investment Kft. 2014-ben vette meg az V. kerületi önkormányzattól, két részletben, összesen 2,7 milliárd forintért.