Az ingatlanpiacon április végén 136 ezer eladó lakóingatlan szerepelt a teljes kínálatban, 35 százalékkal több mint egy évvel korábban, miközben a kereslet harmadával volt kisebb áprilisban az egy évvel korábbinál – közölte az ingatlan.com.

kereslet éves szinten csökkent, viszont az első négy hónapban 20 százalékkal magasabb volt, mint a tavalyi év utolsó négy hónapjában, amit a szokásos szezonalitáson túl azzal magyaráznak, hogy enyhült a vásárlók rezsifélelme az ingatlanpiacon.

Áprilisban több mint 30 ezer eladó lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok és ingatlanközvetítők, ami havi szinten 10 százalékos, éves szinten pedig 13 százalékos csökkenés, ugyanakkor a januárinál 10 százalékkal több.

A kereslet éves szintű csökkenése mellett az első négy hónapban az érdeklődések száma több mint 20 százalékkal nőtt a múlt év utolsó négy hónapjához viszonyítva.

Az eladó lakások és házak növekvő száma főként annak köszönhető, hogy az ingatlanpiacon amúgy is megjelenő friss kínálatot a szerényebb kereslet nem tudja még felszívni.

Budapesten és környékén több mint 110 ezer négyzetméterrel nőtt a spekulatív ingatlanállomány

Idén az első negyedévben Budapesten és környékén több mint 111 ezer négyzetméterrel nőtt a spekulatív ingatlanállomány – közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF). Bővebben>>>