Márciusban már az ébredés jeleit mutatta a főváros és az agglomeráció használtlakás-piaca – közölte az OTP Ingatlanpont.

Az érdeklődők igyekeztek minél olcsóbban használt házakat és lakásokat keresni az agglomerációban, és ez nyomta rá a bélyegét a forgalom alakulására az egyes fővárosi kerületekben is.

Ennél horrorisztikusabb árak jó ideig nem lesznek: kiterítjük Budapest ingatlanár-térképét

Kevesebb új lakás épül Budapesten, a kereslet visszaesése miatt a újépítésű lakások négyzetméterárának emelkedése lassult, szinte megállt 2023 első negyedévében. Bővebben>>>

Ezek a legolcsóbb kerületek

 

  • Különösen jól teljesített a szomszédaihoz képest még mindig olcsóbb VIII. kerület.
  • Ezen felül felzárkózott az élbolyhoz az egyébként kevésbé keresettek közül a X. kerület, Kőbánya,
  • és a XX. kerület, Pesterzsébet is.

budai oldalon általában kisebb volt az érdeklődés, ráadásul veszített varázsából a vevők szemében a XI. kerület is, amely még tavaly és 2021-ben is slágernek számított a körükben.

 

Az egész ország legszívesebben ide költözne

Több fővárosi kerületben és a megyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomerációs települések ugyanakkor szerte az országban népszerű költözési célpontnak számítottak. Bővebben>>>

Még nem látszik, de kénytelenek engedni az árból

Aki tényleg el akarta adni az ingatlanát, az mostanra már kénytelen volt belátni, hogy engednie kell az árból. Ám ezt a tranzakciókban már megmutatkozó árcsökkenést még nem tükrözik a hirdetési árak.

A kilátásokat tekintve vízválasztó lesz április, melynek forgalma már jelezheti, mennyire pezsdülhet meg nyárra a piac. Az már biztos, hogy irreális lenne a tavaly tavaszi-nyári eredményekhez mérni a várakozásokat a forgalom-növekedésben.

város és az agglomeráció közötti vándorlásnak most nincs meghatározott iránya, kialakulni látszik egy új egyensúly.

 

Megállíthatatlan a drágulás, Budapest vonzáskörzete mégis verhetetlen

Töretlen az ingatlanok áremelkedése a fővárosi agglomerációban, ennek ellenére ezek a területek továbbra is keresettek a vásárlók körében. Főként a nagyobb alapterületű otthonokat keresik a vevők. Bővebben>>>