Továbbra sem fedte fel magát Göncz Árpád II. kerületi villájának vásárlója, aki nem sajnált 833,8 millió forintot kifizetni az egykori köztársasági elnök kétszintes villájáért. Az új tulajdonos a II. kerületi villával és a hozzátartozó telekkel több mint 1800 négyzetméterre tett szert, ami mellé 5 millió forint értékű ingóság is a birtokába került. Azt sem tudni tehát, hogy mi lesz a sorsa a jövőben a Vérhalom téri ingatlannak, a Duna House azonban utánajárt, mit vehetett volna ennyi pénzből a vásárló, ha meggondolja magát.

„A luxusingatlanok piacán jártas ember szeme könnyedén hozzászokhatott az elmúlt évek során a 800 millió forint feletti ingatlanárakhoz, a Duna House prémium ingatlanokkal foglalkozó üzletágának jelenlegi kínálatában szereplő prime ingatlanok több mint 8 százaléka ennél is magasabb értéket képvisel” – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője. 

A szőlő és bor szerelmeseit 860 millió forintért egy komplett szőlőültetvény és újépítésű pincészet várja a történelmi Egri borvidéken, a turizmust és az állattartást kedvelők pedig egy közel 11 hektáros területen található, jól működő, bejáratott lovardába is fektethetik vagyonukat. A győri komplexum legelőt, szántót, panziót és egy éttermet is magában foglal.

Ami a lakóingatlanokat illeti, a budai kerületek hegyvidékein számos lehetőség kínálkozik 800 millió forint felett a piacon. Az érdeklődő választhat magának és családjának csendesebb alternatívaként egy tágas, medencés, örökpanorámás családi villát borospincével a III. kerületi Táborhegyen vagy egy Makovecz stílusú, háromszintes családiházat Svábhegyen. Aki viszont szívesebben élne a városi nyüzsgéshez közelebb, annak kiváló választás lehet egy II. kerületi klasszikus, egy nettó 250 négyzetméteres modern, kiváló műszaki felszereltségű, Art Deco villalakás Rózsadombon, a történelmi Gül Baba türbéje közelében. Hasonló árkategóriájú prémium ingatlant találhatunk még a Római-parton is, egy csendes, elegáns zsákutcában nemrég vált eladóvá egy fantasztikus, egyedi design bútorokkal megtervezett, loft típusú belsőépítészeti megoldásokkal megálmodott, külső jegyeiben amerikai típusú ház, amely több generáció számára is tökéletes.

800 millió forint feletti összeget a fővárostól távolabb eső területeken is el tudnak költeni ingatlanra a vásárlók. A gödi Duna-parton egy 7 hálós, 2000 négyzetméteres telken elterülő, mediterrán hacienda keresi új tulajdonosát, míg a Velencei-tó mellett egy iparművészek által megálmodott, különleges, hatméteres belmagassággal rendelkező otthon várja vevőit.