A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő állami beruházási ügynökség, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A 9062 négyzetméter nettó alapterületű iskola 16 tantermet, 6 szaktantermet, 7 csoportszobát, 3 műhelyt/foglalkoztatót, és 1 karbantartó műhelyt, 4 sajátos nevelési igényű tantermet és 1 sajátos nevelési igényű foglalkoztatót (összesen 38 db oktatási helyiséget) tartalmaz. Az épületben lesz még egy 734 négyzetméteres tornaterem, egy 229 négyzetméteres fél-tornaterem, továbbá egy 118 négyzetméteres gyógy-testnevelési terem is.

A nettó 12,3 milliárd forintos kivitelezést - a közbeszerzési kiírás szerint - a Gazdaság-újraindítási Akcióterv keretében, a 2021-2027-es programozási időszak európai uniós forrásaiból finanszíroznák - amíg nem jön pénz, addig a magyar költségvetésből előfinanszírozzák.

A nyertessel május 23-án kötött szerződést a BMSK. Indult még a közbeszerzésen a ZÁÉV Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. is.

A Napi.hu május elején írt arról, hogy az Épkar tervezheti és építheti meg a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Városmajor utca 70. szám alatti új diagnosztikai központját, nettó 6,6 milliárd forintért. Az utóbbi időben több közbeszerezést nyert az Épkar, részben egyedül, részben Mészáros Lőrinc valamely érdekeltségével. Az Épkar a nyilvános cégadatok szerint Szeivolt István és családtagjainak tulajdonában áll.

A WHB Építés az Épkar tulajdonában lévő Magyar Építő Zrt. tervezheti és építheti meg a karcagi multifunkciós sportcsarnokot, nettó 7 milliárd 453 millió forintért.

Májusban adtunk hírt arról, a Strabag Generálépítő Kft. bővítheti nyolc tanteremmel a vácdukai iskolát 7 milliárd 225 millió forintért, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV pedig Veresegyházon építhet egy 24+4 tantermes iskolát 13 milliárd 435 millió forintért. A sződi iskola 8 tanteremmel történő bővítését a Mester-Építő Kft. végezheti, nettó 6 milliárd 112 millió forintért.