Az utóbbi időben több közbeszerezést nyert az Épkar, részben egyedül, részben Mészáros Lőrinc valamely érdekeltségével. Az Épkar a nyilvános cégadatok szerint Szeivolt István és családtagjainak tulajdonában áll.

A közbeszerzési eljárás eredményét az ajánlatkérő állami BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az ajánlatkérő által kért épület 2 pinceszint+földszint+4 emelet szintekből áll. A leendő új épület egy hídon keresztül összeköttetésbe kerül a klinika már meglévő épületével. A nettó alapterülete 4 490 négyzetméter.

A nyertessel május 2-án kötött szerződést az ajánlatkérő. Indult még a közbeszerzésen a Laterex Építő Zrt. is.

A Napi.hu április elején írt arról, hogy a gyömrői Fekete István Általános Iskolát építheti újjá és bővítheti az Épkar Zrt., nettó 7 milliárd 416 millió forintért. A feladat része a tervezés is. Ebben a cikkben foglaltuk össze az Épkar korábbi kötvénykibocsátását és a nyertes közbeszerzéseit is. Decemberben írtunk arról - az MTI közleménye alapján - hogy összesen 11 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki az Építő- és Épületkarbantartó Zrt. (Épkar) a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési kötvényprogramjában (Nkp). A kibocsátásról közölt dokumentum szerint a cég 2018-ban 25,5 milliárd forint, 2019-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el. Az ingadozást az egyszeri jelentős bevételt hozó építési projektekkel magyarázták. Az adózott eredményük 2018-ban 3,867 milliárd, 2019-ben 2,877 milliárd forint volt. Az Épkar közvetve résztulajdonos a Magyar Építő Zrt.-ben, a West Hungária Bau Kft.-vel pedig közös vállalkozást működtet WHB-Épkar Kft. néven.

Idén márciusban két olyan közbeszerzésről adtunk hírt, amelyben az Épkar nyert. A Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-vel építheti meg a BVSC sportcentrumát Zuglóban, nettó 22 milliárd 88 millió forintért. Egyedül végezheti a miskolci Szakképzési Centrum Szemere Bertalan Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium komplex felújítását, nettó 3 milliárd 293 millió forintért.

Áprilisi hír volt, hogy közös ajánlattevőként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt., valamint az Építő-és épületkarbantartó Zrt. építheti meg a fóti Lovasterápiás és Oktató Központot, nettó 17 milliárd 52 millió forintért.

Tavaly novemberben közöltük, hogy a Fejér-B.Á.L. Zrt. a budapesti Építő- és Épületkarbantartó (Épkar) Zrt.-vel együtt építhet egy új belgyógyászati épülettömböt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, nettó 8 milliárd 642 millió forintért. A Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. az Épkarral együtt építheti meg a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet új szárnyát is, nettó 31,7 milliárd forintért. Az előzetesen becsült építési költség 21 ,2 milliárd forint volt.