Itt a kormány új meglepetése a budapestieknek

Budapesten akár 100 méternél is magasabb felhőkarcolók épülhetnek, a kormány legalábbis nem akadályozná ezt és a parlamenti többség hogy, hogy nem várhatóan egyet fog érteni vele.
Komócsin Sándor, 2018. június 20. szerda, 09:59
Fotó: Stocksnap

A tervezett felhőkarcolók magassági korlátját 65 méter helyett 90 méterre emelnék és a kormány ez alól is adhatna felmentést - derül ki egy utolsó percben benyújtott parlamenti módosító indítványából a Népszava cikke szerint.

Lázár Jánoson azután lett úrrá a magasságiszony, hogy a Mol tavaly év végén előállt a fővárosi Kopaszi-gátra tervezett 120 méteres székháztervével. Igaz, az Árpád-híd pesti hídfőjénél a szlovák hátterű HB Reavis 90 méteres terveket dédelget.

A fideszes politikus, aki Csányi Sándor Mol-alelnökkel többször nyilvánosan összerúgta a port, sose ismerte el nyilvánosan, hogy a tiltással a Mol terveit akadályozná. Az olajcég viszont rezzenéstelenül azt ismételgette, hogy székházát az eredeti terveknek megfelelően 2021-re felhúzza. A napilap kérdéseire Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt Mol-vezér múlt hét végi közös sajtótájékoztatójukon is a tilalmi tervről szinte tudomást se véve nyilatkoztak.

A fotó forrása: StockSnap

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.06.21 17:51

Ezek a fa@sszopó fideszesek azt hiszik hogy Sanghait építhetnek Budapestből.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2018.06.21 17:20

Nagyon nem kellenek Budapestre felhőkarcolók, mert teljesen elcsúfítanák a városképet. Csak hát az üzleti haszon mindennél fontosabb, néhányan nagyot fognak kaszálni, ha engedélyezik az építésüket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html