2019 májusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 26,3 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 27, az egyéb építményeké 25,7 százalékkal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 0,6 százalékkal csökkent az áprilisihoz mérten.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 25,6, az egyéb építmények építésében 23,5, a speciális szaképítésben 28,7 százalékkal nőtt áprilishoz képest.

A megkötött új szerződések volumene 1,1 százalékkal csökkent májusban az előző hónaphoz képest, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 24 százalékkal kisebb, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 11,9 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. Nagy értékű szerződéseket májusban elsősorban útépítésekre kötöttek.

Az építőipari vállalkozások május végi szerződésállományának volumene 8,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 38,4 százalékkal nagyobb, az egyéb építményekre vonatkozóké 19,1 százalékkal kisebb volt, mint 2018. május végén.

Az év első öt hónapjában az előző év azonos időszakához viszonyítva: az építőipari termelés 40,4 százalékkal emelkedett.