A közösségi médiában jelentette be a külügyminiszter vasárnap, hogy vettek egy hétemeletes, színháztermes házat a Trafalgar tér mellett. „…egy londoni Magyar Ház kezdi meg működését…” – mondta Facebook posztjában Szijjártó Péter.

A London egyik legdrágább területén megvett ingatlannal nagyszabású tervei vannak a kormánynak, színháztermet, éttermet, kiállítóhelyet és hétvégi nyári iskolát is kialakítanának az épületben. (Az angliai magyarok fórumain azonban több kritika éri a kormány épületvásárlását, mint dicséret - a szerk. A kormány mindössze három nagykövetségen biztosít szavazási lehetőséget a kint élő magyaroknak az áprilisi országgyűlési választáson; a tartós letelepedési engedélyt kérők száma 160 ezer fő.)

A hvg.hu megszerezte az ingatlan tulajdoni lapját, amiből az derül ki, hogy a bizniszt már tavaly augusztus 4-én tető alá hozták. Valamiért azonban eddig ezt közölték a nyilvánossággal, mint ahogy a vételárat sem. Némi fogódzót adhat a portál információja, miszerint az épületet két éve 25 millió fontért, azaz 10,7 milliárd forintért árulták.

Az ingatlan korábbi tulajdonosa a Rossmorgate Ltd. vállalat volt, a tulajdonosváltást augusztus 17-én vezették át a tulajdoni lapra.