Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Milyen ingatlant lehet kapni 150 ezer euróért (47 millió 650 ezer forint) néhány európai országban, köztük Magyarországon és az Egyesült Államokban? Ennek jártak utána az Irish Times internetes portál szakírói. Ebből a pénzből Törökországban uszodákhoz is hozzáférést kínáló, önálló nyaralót, Írországban, Franciaországban és az USA-ban vidéki házat lehet venni, míg Magyarországon a Keleti pályaudvar közelében lévő lakással kell beérnie a vásárlónak.

A hazai és a szomszéd

A hírportál a hazaival kezdi. Írországban a Harry Brann Auctioneers and Valuers 150 ezer euróért keres vevőt egy valamivel több mint 2000 négyzetméteres telken álló földszintes nyaralóra Limerick környékén. Ez a település 220 kilométerre (nagyjából a Budapest-Debrecen távolság) délnyugatra található Dublintól. Itt kezdődik az Ír-szigetet kettéosztó Shannon folyó több mint 100 kilométeres tölcsértorkolata, amely az Atlanti-óceánba vezet.

Franciaországban igazi vidéki érzést kaphat a vásároló 150 ezer euróért. A frenchestateagents.com-on található hirdetés szerint egy icipici falucskában 7,5 kilométerre az ország középső részének déli felében található Arnac Pompadourtól egy majorság várja az érdeklődőket ezért a pénzért. Hozzátartozik egy kéthálós szállás, két istálló, egy disznóól és egy tradicionális kenyérsütő hely. A kétszintes házhoz közel 13 négyzetméteres nappali, fatüzelésű kályhával ellátott, 17 négyzetméteres konyha, fürdőszoba, hálószoba és a földszinten egy vécé tartozik. Az emeleten négy háló, fürdőszoba és raktár található. A 130 ezer lakosú Limoges városa 80 kilométerre van.

Téli-nyári üdülők

Törökországban Kemer térségében (a népszerű üdülőövezet, Anatalya régió egyik körzete) 140 négyzetméteres részben önálló házat lehet vásárolni kicsit több mint 150 ezer euróért - derül ki a Vartur.com hirdetéséből. A több hasonló ingatlan mellett lévő, 2008-ban épült ingatlanhoz közös uszodák, tenisz- és kosárlabdapálya tartozik. A kétszintes házban van nappali, konyha, kiszolgáló helyiség három hálószoba és fürdőszoba. Két terasz és egy balkon is tartozik a nyaralóhoz, amely 600 méterre van a tengerparttól, 17 kilométerre a Tahtaliban található síközponttól és 57 kilométerre egy regionális repülőtértől.

Az Egyesült Államok északnyugati csücskében lévő Vermont államban, a kanadai határ közelében háromemeletes házat lehet vásárolni 172,5 ezer dollárért (151,34 ezer euró) - derül ki a sothebysrealty.com hirdetéséből. A Greensboro településen erdei környezetben álló, 234 négyzetméteres ingatlan 1880-ban épült. Négy hálószoba és két fürdőszoba mellett vannak olyan nappalijai, amelyek adott tevékenységet szolgálnak ki, illetve olyanok, amelyek kötetlenek. A bejárat egy nyitott verandára nyílik, amely előtt hatalmas pázsit terül el. Az utóbbi része a kicsit kevesebb mint félhektáros teleknek, amely az ingatlan része.

"Kilátás" a Keletire

Budapesten a gesztenyeingatlan.hu kínálatából választottak ki egy közel 150 ezer eurót érő ingatlant az Irish Times szakírói. A hetedik kerületi Garay utcában lévő lakást 45,8 millió forintért árulják. Az 1902-ben épült házban lévő, 75 négyzetméteres, első emeleti otthon a környékre jellemző tulajdonságokkal bír: parkettás folyósokkal, nagy ajtókkal és magas beltérrel rendelkezik. A konyhában hagyományos sparhelt található, van külön étkező, nappali, két hálószoba és fürdőszoba. A lakást 2017-ben újították fel, az eladó egyes műtárgyait a lakásban hagyná. Nincs messze a nemrég részben felújított Keleti-pályaudvar.