Panelban lakik? Ennek örülhet

Várhatóan jövőre is sokan akarnak majd panellakást vásárolni, így ezek értéke tovább növekedhet - vélik szakértők. Az ilyen ingatlanok még ma is olcsóbbak versenytársaiknál, ám éppen emiatt kelendőek.
Komócsin Sándor, 2017. november 21. kedd, 08:39
Fotó: Shutterstock

Várhatóan jövőre is jobban drágulnak majd a panellakások, mint a téglaházakban lévő társaik - mondta a Magyar Nemzetnek Balog László ingatlanpiaci szakértő. A következő időszakban már nem várható tízszázalékos drágulás, mint idén, a házgyári készítésű otthonok ára - és ezzel tulajdonosaik vagyona - 2018-ban is néhány százalékkal.jobban nőhet, mint a téglalakásoké.

A magyarázat az, hogy ezek az ingatlanok még az árkiegyenlítődés ellenére is 20-30 százalékkal olcsóbbak hagyományos építésű versenytársaiknál. A szakértő szerint eladási áruk lélektani határa 25 millió forint, mert akinek ennél több pénze van, az nem adja alább a téglánál.

Budapesten 336-382 ezer forint körül van a panelek négyzetméterára állapotuktól függően. Vidéken olcsóbbak: Miskolcon 130 ezer forintért is kaphatók, Szegeden 184 ezer forint az ár, Kecskeméten 235 ezer, Győrben 261 ezer forint.

A nyitókép forrása: Shutterstock.com

HOZZÁSZÓLÁSOK