Új építésű lakást keres? Mutatjuk, mire számíthat

A fővárosban a IX. kerületben építették a legtöbb lakást tavaly, második a XI. kerület, a harmadik helyen pedig a XIII. kerület áll. A Duna House (DH) barométere szerint jelenleg is ebben a három kerületben folyik a legtöbb építkezés, a következő évek nyertese is vélhetően Angyalföld lesz.
Szepesi Anita, 2019. május 6. hétfő, 10:28
Fotó: Pixabay

Budapesten 2018-ban a IX. kerületben folytak legintenzívebben az építkezési munkálatok, ahol több mint 650 lakást építettek, de a XI. és a XIII. kerületek is kiemelkednek darabszámban és árban egyaránt a KSH adatai szerint. A DH legfrissebb, 2019 első negyedévi barométeréből kiderül, hogy jelenleg is ezekben a kerületekben a legaktívabb a piac.

Más a helyzet az árakat illetően. Az I., II., VI. és a XII. kerületekben meghaladja az egymillió forintot az új lakások átlagos négyzetméterára, azonban ezekben a kerületekben jóval szűkebb a kínálat. A legnépszerűbb, IX., XI. és XIII. kerületekben 750-800 ezer forint ez az átlagérték, de sok esetben már ezekben a kerületekben is találkozhatunk milliós négyzetméterárhoz közeli értékekkel a DH elemzési vezetője szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK