Belarusz főügyészsége elkészítette a büntető törvénykönyv módosítását, amely a pedofília miatt elítélt személyek kötelező kémiai kasztrálását írja elő – írja a Lettországban működő független oknyomozó portál, a Meduza.

A kényszerintézkedést a bűncselekményért kiszabott büntetéssel együtt fogják alkalmazni a jelenlegi tervek szerint.

A főügyészség arról is beszámolt, hogy már kidolgozták és jóvá is hagyták azt a klinikai protokollt, amellyel a pedofíliát „kezelni fogják”, azaz már tudják, a kémiai kasztrálás folyamata hogyan fog zajlani a szláv országban.

A belorusz belügyminisztérium közlése alapján az országban 2022-ben több mint 800 kiskorú vált pedofil szexuális kizsákmányolás áldozatává.

Oroszországban évek óta vitatják a kémiai kasztrálást

Oroszországban jó ideje vita tárgyát képezi a pedofíliáért elítéltek kémiai kasztrálása. Az erre vonatkozó törvényjavaslatot először 2011-ben terjesztették elő, ám a kormány túl költségesnek találta, így végül elutasította.

Oroszországi Liberális Demokrata Párt vasárnap jelentette be, hogy a közeljövőben új törvényjavaslatot kíván benyújtani a pedofília miatt elítélt személyek kémiai kasztrálásáról.

Oroszország elkezdte kitoloncolni a transzneműeket

Tavaly élesedett a törvény Oroszországban, amely tiltja az úgynevezett „LMBT propagandát”. Azóta már meg is születtek a Putyin elnök által tavaly év végén aláírt törvényre hivatkozó első feljelentések és ítéletek. A büntetés: börtön, pénzbírság és kitoloncolás. Az ominózus törvény kimondja a „hagyományostól eltérő szexuális kapcsolatok és a pedofília propagálásának” teljes tilalmát. A törvény elfogadását követően a könyvesboltok és a könyvtárak elkezdték polcaikról eltávolítani a törvény hatálya alá eső kiadványokat, ahogy a televíziós műsorok és a játékok is komoly revízión estek át, és amelyekben például azonos neműek szerepelnek, azokat „külföldi ügynököknek" nyilvánították. Bővebben --->

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport