Andrij Juszov a CNN-nek így nyilatkozott: „Való igaz, hogy a Wagner-csoport tüzérségi lövedékhiánytól szenved, mivel Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és Valerij Geraszimov tábornok, az orosz fegyveres erők főnöke blokkolja az ellátást. Amikor Szergej Szurovikin volt az ukrajnai orosz megszálló erők parancsnoka, a helyzet kedvezőbb volt a Wagner számára.”

Juszov szerint a Wagner harcosai vezetik a legtöbb szárazföldi offenzívát Bahmut körül, míg a reguláris orosz hadsereg légicsapásokat hajt végre.

Azt is elmondta, hogy az orosz védelem területén belül belső verseny van, „a Kreml különböző tornyai mindkét felet támogatják” – számolt be róla a CNN.

A Wagner-vezér teljesen kifakadt

Jevgenyij Prigozsin pénteken egy Telegram-posztban közölte, hogy harcosai öt napon belül kivonulnak Bahmutból, miután súlyos veszteségeket szenvedtek a városért folytatott harcban. A katonai vezető az orosz védelmi intézményeket hibáztatta, amiért nem látták el a magánkatonai alakulatot elegendő lőszerrel, és azért a reguláris hadsereg közbelépését kérte.

Prigozsin már régóta panaszkodik arra, hogy az orosz kormány nem biztosított harcosainak elegendő lőszert Bahmut elfoglalására tett kísérletükhöz. Ezen a héten egy káromkodásokkal tarkított videót tett közzé a közösségi médiában, amelyben a Wagner-harcosok tucatnyi holttestére mutogatott, és újfent ellátmányért folyamodott.