Andrzej Duda lengyel elnöknek Joe Biden megköszönte Ukrajna erőteljes támogatását. A lengyel elnök a „biztonságuk megerősítésének” tekinti az amerikai vezető lengyelországi látogatását. „Amint azt tegnapi kijevi beszélgetésünk során Zelenszkij elnök úrnak is mondtam, valószínűleg elmondhatom, hogy Ukrajnának nyújtott támogatásunk továbbra is rendíthetetlen” – jegyezte meg Biden.

A lengyel elnök méltatta a 80 éves vezető látogatását, mondván, ez megmutatta, hogy az Egyesült Államok elkötelezett az európai biztonság fenntartása mellett. „Az Ön látogatása a biztonság fontos jele, az Egyesült Államok felelősségének jele a világ és Európa biztonsága iránt. Amerika képes fenntartani a világrendet” – mondta Andrzej Duda.

Az Egyesült Államoknak éppen annyira szüksége van Lengyelországra és a NATO-ra, mint a NATO-nak az Egyesült Államokra, mert így egy kiterjedt biztonsági védelmünk lehet. Éppen ezért ez a történelem egyik legfontosabb szövetsége

– mondta Joe Biden a varsói királyi várban. Az amerikai elnök egy nappal a Kijevben tett meglepetésszerű látogatása után érkezett Lengyelországba, ahol holnap részt vesz a kelet-európai NATO-tagállamokat tömörítő csoport, a bukaresti kilencek csúcstalálkozóján is.