Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Rob Bauer, a NATO Katonai Bizottságának elnöke a portugál RTP televíziós csatornának adott interjújában kijelentette, hogy az Egyesült Államok vezette blokk készen áll a közvetlen konfrontációra Oroszországgal – szúrta ki az orosz állami hírügynökség, a TASS.

A NATO-ban vezető pozíciót betöltő Rob Bauer arról is beszélt, hogy a NATO-nak jobban fel kell készülnie, mert jelenleg Oroszországé a katonai kezdeményezés.

Újságírói kérdésre válaszolva a NATO Katonai Bizottságának elnöke úgy fogalmazott:

Készen állunk.

 

Ugyanakkor Rob Bauer gyorsan hozzátette, hogy a NATO csak és kizárólag abban az esetben fog reagálni, amennyiben Oroszország átlépi a vörös vonalat, vagyis megtámadja valamelyik NATO-tagállamot.

A NATO egyre jobban aggódik, érkeznek Ukrajnába a tankok

Ukrajna több hónapos követelése és számos nemzetközi kritika után Olaf Scholz (SPD) német kancellár engedett: Németország 14 Leopard harckocsival akarja támogatni Ukrajnát az orosz megszállók elleni harcban.

Ezzel együtt az Egyesült Államok is harckocsikat szállít Ukrajnának, konkrétan most 31 M1 Abrams tankot.

Mindez nem véletlen, mert a NATO országok körében egyre nagyobbak az aggodalmak az orosz offenzíva miatt. A tavaly őszi katonai kudarcok után a Kreml részleges mozgósításra szólított fel, és további 200 000 embert sorozott be a hadseregbe.

Ugyanakkor nem szabad alábecsülnünk Oroszországot sem. Ami hiányzik az orosz seregből morál és a tapasztalatok terén, azt a katonák puszta számbeli fölényével próbálják pótolni – figyelmeztetett nemrég Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.