Egy Twitter-bejegyzés olyan transzparenst mutat be, amelyen egy új orosz birodalom látható: ez magába foglalja egész Közép- és Kelet-Európát, az újraosztott Németországot, Finnországot, Közép-Ázsiát, Mongóliát és Alaszkát, és egy felirat is olvasható rajta:

Megtanítunk szeretni a hazát.

A bejegyzés megosztója szerint a transzparenst a 266. számú tambovi képzési központban helyezték el, ahol traktor-, targonca- és teherautó-vezetőket képeznek. A régi Szovjetuniót, valamint a volt Varsói Szerződés országait, a volt Jugoszláviát, Görögországot, Finnországot, Mongóliát és Alaszkát ábrázolja az egységes Oroszország részeként.

A poszt azt is megjegyzi, hogy az egyik Telegram-csatorna szerint, "az orosz hazafiak egyre inkább az ősi térképekhez fordulnak".

Májusban az alkotmánybíróság vezetője, Valerij Zorkin egy régi térképet mutatott be Putyinnak, azt állítva, hogy azon nem szerepel Ukrajna.

 

Orosz statisztikai hivatal: jól állnak, még a GDP is hasít

A még nem végleges adatok szerint a hazai össztermék (GDP) 4,9 százalékkal nőtt a második negyedévben éves összevetésben, miután az első negyedévben 1,8 százalékkal csökkent. Bővebben--->