Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzése alapján – a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitány egyetértésével – a szervezők úgy döntöttek, hogy a 41. Lidl Balaton-átúszást 2023. július 22-én nem tartják meg.

A szombatra várható bizonytalan, zivatarveszélyes időjárás miatt az átúszás tervezett új időpontja július 23. – tehát egy nappal később.

Mivel a vasárnapi megrendezés majdnem biztos, és a végleges döntés péntek délben születik meg, a szervezőbizottság újabb közleményt ad majd ki a dátummal.

Ha a halasztott időpont megfelelő a nevezőnek, akkor nincs további teendője, hiszen a nevezése az összes pótidőpontra érvényes.

Kevés idő van a visszalépésre, ha valaki visszakérné a pénzét

Ha a tervezett új időpontban (július 23.) valaki nem tud részt venni az eseményen, lehetősége van visszalépni július 21-én, péntek 15:00 óráig. 

A befizetett nevezési díjat és az esetlegesen megvásárolt jótékonysági termékek összegét teljes egészében visszafizetik.

A visszalépés menete a következő:

  • Be kell lépni az online nevezési felületre
  • tovább lépni a profil/nevezéseim/aktuális nevezéseim menüpontra,
  • majd a nevezés adatai alatt a „Visszalépés” gombra kell kattintani,
  • végül pedig el kell fogadni a visszalépési feltételeket, majd újra a „Visszalépés” gombra kattintva véglegesíthető a nevezés visszavonása.

A visszalépők helyére újraindul a toborzás

Az online nevezést újra nyitják mindhárom versenyszámra. A visszalépő résztvevők helyére korlátozott számban fogadnak új nevezéseket, a jelentkezést a létszámlimit elérésekor, de legkésőbb szombat délelőtt 10 órakor lezárják.

Az eseményre helyszíni nevezési lehetőség nem lesz.

A választott távot teljesítők a budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható ötven százalékos kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kuponnal lesznek gazdagabbak.