A vállalatvezetés úgy döntött, hogy bérmegállapodás nélkül is emelt összegű januári bért kaptakBKV munkavállalói, ezután folytatták a tárgyalások lezárásához szükséges egyeztetéseket.

A bértárgyalás-sorozat hétfői plenáris ülésén a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselői elfogadták a 2023-as évre vonatkozó bérfejlesztés részleteit tartalmazó megállapodás tervezetet. A megállapodás aláírására a BKV Zrt. Igazgatóságának jóváhagyása után kerülhet sor.

A tervezet szerint az alapbérfejlesztés mértéke átlagosan 15 százalék.

Az alábbiak szerint kerül hajtják végre a fejlesztést: a főállású munkavállalók személyi alapbérfejlesztésének mértéke 2023. február 1. napjától minimum 12 százalék, de 13-16 HAY munkaköri szinteken 15 százalék, illetve 7-12 HAY munkaköri szinteken 16 százalék.

Szenioritási rendszert vezetnek be

A főállású munkavállalók részére a vállalatnál megszakítás nélkül eltöltött idő elismeréseképpen, a már működő bértarifa rendszer részeként, az alapbérbe építve szenioritási rendszert alkalmaznak.

A tervezet továbbá többek között rendelkezik a Budapest Pótlék fővárosi rendszerének fokozatos bevezetéséről, a bérfelzárkóztatásról, különös tekintettel a kulcsemberekre, a hiányszakmákban dolgozókra, a diplomás munkavállalókra és mérnökökre.

A megállapodás aláírása az Igazgatóság pozitív döntése után még február hónapban várható.