Ha Noé bárkáját nem is, most eső elleni termékeket keresnek kiemelten a magyarok – közölte a Árukereső.hu online vásárlási kalauza.

Ugyan lassan kezdődik a nyár – legalábbis a naptár szerint –, a folyton borús időjárás inkább az őszt idézi a felhőkkel borított éggel és a szüntelen esővel.

Nem látjuk az özönvíz végét, ez az év legcsapadékosabb hónapja

Megmérték az országban, hogy az előző egy hét alatt mely területekre hullott a legtöbb csapadék, és több 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban. Bővebben>>>

Próbáljuk követni az időjárást

Míg a rossz idő beköszönte előtt a kerti programokra terveztek a magyarok, a friss adatokból egyértelműen látszik, hogy a fogyasztók is követik a meteorológiai változásokat.

Az elmúlt időszakhoz képest közel négyszer annyian kerestek esernyőt és esőkabátot, és majdnem ennyien kutattak vízálló táskák, tokok, tasakok iránt.

Míg pár hete még a kerti székek és a napernyők voltak kelendők, most a párátlanító és a vízálló tömítés: ezekre közel kétszer annyit kerestek rá a magyar vásárlók.

A rengeteg eső megtette hatását: duzzadnak a folyók, emelkedik a Balaton vízszintje

A hétvégi esőzések ellenére sem lépett érvénybe árvízvédelmi figyelmeztetés a Duna és a Tisza mentén, de a Dráván, a Tarnán és a Murán árvízkészültségi szint közelében van a vízállás. A Balaton szintje biztatóan emelkedik. Bővebben>>>