Az elmúlt egy hét alatt 100 milliméternél több eső esett Sellyén és a Bakonyban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csak az elmúlt egy hétben a Tiszától nyugatra szinte mindenütt 50 milliméter fölött alakult a lehullott csapadék mennyisége, de néhány állomáson ez a mérték már 100 milliméter körüli vagy meghaladja azt.

A május az egyik legcsapadékosabb hónap a sok éves átlag alapján, országos átlagban 60 milliméter körüli átlagos csapadékkal.

Szaporodnak a szúnyogok: ezért kell kiönteni a ház körüli vizeket

Április első hetében indul a központi szúnyoggyérítés. Először a Tisza és a Körösök mentén, a Tisza-tónál, valamint Pest vármegyében irtják a szakemberek a szúnyogokat. Bővebben>>>

Még nincs vége a vízözönnek

Idén bőven az átlagosnál több eső fog esni májusban, de közel sem kiugróan sok, egyelőre az idei május nincs az évszázad tíz legcsapadékosabb májusa között.

A meteorológiai szolgálat szerint szerdán és csütörtökön még eshet az eső, de a hétvégétől inkább már csak helyenként tarkíthatják futó záporok, zivatarok az időjárást, és jelentősen melegszik is péntektől az idő.

A bejegyzéshez készített infografika szerint az elmúlt hét napban

  • Sellyén 109,9 milliméter eső esett,
  •  Szentkirályszabadja repülőtéren pedig 101,7 millimétert mértek.

Érdekes időjárás-rekordokat döntött az ország, 40 éve nem mértek ilyen átlagokat

Elemezték az előző havi időjárást, amiből kiderült, hogy hűvös és átlagosan csapadékos volt 2023 áprilisa. A hétvége vegyesen alakul: hol leszakad az ég, hol kisüt a nap az előrejelzések szerint. Bővebben>>>