"Nemzeti ügyből pártügy lett, és minden pártügy sorsa kétséges. Most - mivel új helyzet van - ezt értékelni kell, és a kérdés az, hogy tudunk-e egy pártügyből újra nemzeti ügyet csinálni. Ez a kérdés, ami előttünk áll" - mondta a miniszterelnök a hirado.hu tudósítása szerint. Orbán Viktor ma a parlamentben beszélt a mögöttünk álló, illetve az idei évről.

Az Index szerint Orbán azt is mondta, szeretne nemzeti ügyet csinálni, de ha nem sikerül, be kell látni, pártügyként az olimpiát nem lehet diadalra vinni. A portál szerint nem derült ki, hogy ez azt jelenti-e, hogy lemondott végleg az olimpiai pályázatról. Szerinte majd szerdán a fővárosi fideszes képviselők eldöntik, mit akarnak.

A kérdésre, hogy Tarlósnak újabb ciklust ígért, ha "elviszi a balhét", és visszavonja a pályázatot, Orbán általánosságban válaszolt. Mint mondta, alapelv, "a Fideszben csak munkát szoktak osztani, semmilyen pozícióról nem tárgyalok senkivel, csak választás után".

A 2024-es budapesti olimpia rendezése azután lett kétséges, hogy a Momentum Mozgalom 266 ezer aláírást gyűjtött, így vélhetően elegendő aláírást gyűjtöttek össze egy népszavazás kiírásához.

Később Orbán Viktor Tarlós Istvánnal tárgyalt a lehetőségekről, míg a Budapest 2024 olimpiai pályázat vezetése szombaton bejelentette, hogy felfüggeszti a megkötött szerződéseket, új megrendelést nem ad ki, és nem használja fel a pályázatra elkülönített költségvetést.