Az áldozatok keresésében részt vevő gyalogos járőrök pénteken jelentették, hogy holttestet találtak a Dunában, Makád térségében. A holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltűntként keresett nő a dunai hajóbaleset áldozata - közölte honlapján a rendőrség, hozzátéve, hogy a kutatásban résztvevők a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még egy dél-koreai utast - írja honlapján a rendőrség.

Pénteken az áldozatok családját képviselő ügyvédeknek átadott nyomozati dokumentumokból a baleset újabb részletei váltak ismertté. Kiderült, hogy az előzés során semmilyen jelzés és kapcsolatfelvétel nem volt a Viking Sigyn részéről a Hableány felé, a kapitánynak pedig az utasok szóltak, hogy elütött egy hajót. Az ukrán Jurij C. ekkor mindent megtett a mentés segítésére.

A Viking Sigyn szállodahajó kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetésével gyanúsítják. Jelenleg szabadlábon, de nyomkövetővel ellátva, bűnügyi őrizetben van miután kifizette a 15 millió forintos óvadékot. Azóta hetente kétszer jelentkeznie kell a rendőrségen, az országot és Budapestet nem hagyhatja el.

A Hableány sétahajó a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni.

Itt található Makád: