Fazekas Csilla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a Budapest I. kerületében vasárnap tartott időközi képviselő-választást, ezzel megdöntötte a képviselő-testület baloldali többségét - tette közzé az MTI szerint a fővárosi Fidesz a Facebook-oldalán.

A budai kerület polgármestere ellenzéki, a párbeszédes V. Naszályi Márta.

A főváros I. kerületében, az 5. számú egyéni választókerületben azért tartottak időközi képviselő-választást, mert a térség képviselője lemondott.

A valasztas.hu-n közzétett adatok szerint a kormánypárti jelölt 53 százalékkal nyert, az ellenzéki Momentum-jelölt Korsós Borbála Erzsébet 45,5 százalékot ért el, míg a harmadik, független jelölt, Horváth Gergely a szavazatok 1,4 százalékát szerezte meg.

Modori Lászlót választották Borszörcsök polgármesterének

Modori Lászlót (független) választották a Veszprém megyei Borszörcsök polgármesterének - tájékoztatta Bendes István, a település jegyzője vasárnap az MTI-t.

A polgármesterségért induló Modori László 91, Farnadi Annamária (Fidesz-KDNP) 81, Modori Ákos (független) 49 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért tizenketten indultak, közülük négyen jutottak be a képviselőtestületbe: Kocsi István 98, Fodor József 86, Kovács Attila 83, Benke Attila 81 szavazattal, mindnyájan függetlenek. A választást a testület feloszlása miatt kellett megtartani.

Varga Gábor nyert Medgyesbodzáson

Varga Gábor (független) eddigi alpolgármester nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap a Békés megyei Medgyesbodzáson. A függetlenként induló jelölt 424 szavazatot kapott.

A szintén független Győri Ferenc önkormányzati képviselőre 110-en szavaztak.

A névjegyzékben 783-an szerepeltek, közülük 542-en mentek el szavazni; 8 érvénytelen szavazat született - tájékoztatta az MTI-t Olasz Imréné jegyző.

Az időközi választást a korábbi polgármester - az újonnan megválasztott vezető édesapja -, Varga Gábor (független) halála miatt kellett kiírni az alig több mint ezer ember lakta dél-békési településen.