Magyarország és a térség egyik legjelentősebb turisztikai kiállításán és a mellette zajló VitalExpo, Karaván Szalon rendezvényeken közel ötszáz kiállító fogadja az érdeklődőket a Budapesti Vásárközpont "A" "D" és "F" pavilonjaiban, összesen 26.400 négyzetméteren. Vendégkiállításként, a szintén párhuzamosan zajló VI. PORT.hu Bringaexpo a közel 10 ezer négyzetméteres "G" pavilonban kapott helyet.

Az Utazás a nagyközönségnek kedvező vásárlási lehetőségeket, vetélkedőket, kvízjátékokat és színpadi bemutatókat is kínál. Izgalmas keretjáték keretében a kiállításon bárki világutazóvá válhat. Péntektől vasárnapig belépéskor az Utazás kiállítás útlevelének átvételével veszi kezdetét a "túra". Az öt kontinenst és Magyarországot bemutató játékpontokat felkeresve ügyességi és kvízjátékokon vehetnek részt a játékosok. A jó válaszokat minden állomáson pecséttel díjazzák, a népviseletbe öltözött moderátorok. A pecsétekkel teli útlevelekkel pedig 2 fő részére szóló utazást lehet nyerni a nap végén.

A játékot sok különlegesség kíséri: színpadi ügyességi játékok, ahol kipróbálhatják mennyit bír el egy autó csomagtartója, vagy mennyi ruha fér el egy bőröndben, de a passzázson 3D-s aszfalt festés is készül.

Szakmai konferencia is lesz

Február 28-án, csütörtökön az Utazás kiállítás szakmai napján számos konferencia program várja a látogatókat. Az Utazás Fórum előadásainak sora az UNWTO - az ENSZ idegenforgalmi szervezetének - trendriportjával indul, melyet dr. Somogyi Zoltán, az UNWTO ügyvezető igazgatója prezentál. A továbbiakban a Magyar Turizmus Zrt. 2013. évi tevékenységének ismertetése, illetve "best practice" szekcióülések következnek.

Az Utazás Fórum szakmai programjai a pénteki napon is folytatódnak. Google kutatási eredményekről, utazási portálok tapasztalatairól, a közösségi médiában rejlő lehetőségekről, mobil eszközökről is szólnak majd a beszámolók. A Budasys Bt. szervezésében, szintén pénteken zajlik "A turizmus helyi gazdaságfejlesztő hatása - turisztikai szervezetek, vállalkozások gazdaságfejlesztő szerepe" című előadás sorozat.

A konferenciákon való részvétel díjmentes, de látogatásukhoz regisztráció és érvényes belépőjegy szükséges. Február 28-ra, csütörtökre szakmai napi belépőjegy érvényes, ami nem egyezik meg a kiállítás többi napján kapható napi jeggyel.