A győri úszócsapat edzéseinek is otthont adó győri Aqua Sportközpont 50 méteres medencéjének szeptember óta tartó zárva tartása, valamint a rezsiköltségek miatt nincs könnyű helyzetben a Győri Úszó SE.

A győri klub elit versenyzője, Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó, aki épp a hatodik olimpiájára készül, úgy döntött, hogy lemondott a neki járó fizetésről, ezzel segítve egyesületét – írja a Kisalföld.

Nagyon sokat kaptam Győrtől, a úszóklubtól, így egyértelmű volt számomra, hogy most nekem kell visszaadnom valamit. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy bár ez csak csepp a tengerben, de a jelenlegi helyzetben nem veszem fel a sportfizetésemet. Bízom benne, hogy ezzel hozzá tudok járulni ahhoz, hogy valamelyest enyhüljenek a gondok

– nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna.

Az ő példáját követi a győriek közül a harmadik olimpiájára készülő Sebestyén Dalma is, aki csak a fél fizetését veszi fel mostantól, valamint az állományban lévő valamennyi edző fizetése 50 százalékáról mondott le.

A 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra épített győri Aqua Sportközpont uszodát szeptember közepén zárta be a város a megemelkedett rezsiköltségekre hivatkozva. Az 50 méteres medence azóta sem üzemel, a hátsó sátras uszoda – 33x25 méteres – azonban nyitva maradt, ahol az úszók mellett a vízilabdázók is helyet kaptak, vagyis sokan osztoznak a csökkentett vízfelületen.