Vígh László Tolnanémedi polgármestere bejelentette, mintegy tíz, 3000-4000 négyzetméteres közművesített, vagy könnyen közművesíthető telket kínálnak az építkezőknek a településen, amely a tolnai borvidékhez tartozik.

Az igénylésnél nincs életkori megkötés

A cél az, hogy nőjön a lakosok száma Tolnanémediben: azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének  a településen – tette hozzá a kormánypárti polgármester. 

Vígh László azt is megjegyezte, hogy a községben 2017-ben még 1100-an éltek, azonban 2022-ben már csak 991-en.

A lakosság elöregedett Tolnanémediben, a továbbtanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza. Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A teol.hu Tolna vármegyei hírportálnak a polgármester azt mondta, hogy a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely.

 

 

 

Figyelem: módosultak a CSOK-szabályok, mindenkit érint

Megjelent az állami támogatások előírásait módosító kormányrendelet. A főbb szabályok nem változnak, a kisebb pontosítások miatt azonban számos család jobb helyzetbe kerülhet. A változások érintik a CSOK támogatást is, ami egy vissza nem térítendő lakáscélú támogatás, ami meglévő és vállalt gyerekek után igényelhető. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, pontosan mi módosult, illetve ez kiket érinthet. Változatlanul alapvető elvárás, hogy a család – az igénylők és a gyerekek – az ingatlanban éljenek. Bővebben --->