A beküldendő pályázati anyagok valós vagy elképzelt, zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat mutathatnak be a városias környezetben. Azt is ábrázolhatják, hogy személyes döntéseink miként segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezet védelmét, az emberi egészség megőrzését.

Az alkotások megmutathatják, hogy a településeken belül kisebb-nagyobb távolságokat rendszeresen meg lehet tenni autózás nélkül, gyalog vagy kerékpáron is. A művek a mindennapi mozgás kedvező hatásaira, hasznos élettani következményekre hívhatják fel a figyelmet.

A pályázaton az óvodásoktól a felnőttekig bárki elindulhat, akár egész családok, iskolai csoportok jelentkezését is várják - idézi az ITM közleményét az MTI.

Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani még egy hónapig.

A legjobban sikerült pályamunkák alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzák. Az eredményről e-mailben értesítik a nyerteseket, a nyereményeket postai úton juttatják el a díjazottakhoz.