Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A háziorvosok tapasztalata szerint egyre több az új koronavírus-fertőzött, és meglepően sok közöttük a gyerek, különösen az öt év alatti – írja a 24.hu. Az utóbbiak számára Magyarországon még nincs elérhető oltóanyag. A mostani nyári variáns legjellemzőbb tünete a gyerekeknél a magas láz, gyengeség, orrfolyás, rossz közérzet.

A fertőzés néhány nap alatt lezajlik, ezalatt a kicsik főként tüneti kezelést kapnak. Póta György csepeli házi gyermekorvos elmondta, hogy ebben szezonban még egyetlen páciensének sem volt szüksége kórházi ellátásra. Hozzátette: sajnos a gyerekek átoltottsága meglehetősen alacsony, az olthatóak ötöde kapott eddig vakcinát.

Nyitott kérdés, mi jöhet ősszel

Az Egészségügyi Világszervezet július közepén figyelmeztetett arra, hogy itt van egy újabb járványhullám. Mind több a beteg és az új fertőzés mögött egyértelműen a Dél-Afrikából év elején indult BA.4- és BA.5-variánsok állnak. Kérdés, hogy várható-e újabb variáns Magyarországon, illetve a lakosság mekkora hányadának lehet őszre természetes védettsége.

Ha lennének adatok, azokból meg lehetne mondani, hogy őszre várható-e egy újabb nagy járványhullám. A szakértők úgy látják, hogy az omikron koronavírus-változatból azok maradtak talpon, amelyeknek nagyon erős a fertőzőképességük, de ha valaki oltott és egészséges, annál nem válik súlyos lefolyásúvá a betegség.