A szakember szerint a gazdasági növekedést segíti a bérek további emelkedése és a lakossági fogyasztás várható bővülése, egy enyhe költségvetési élénkítés, valamint az uniós pénzek beáramlása a magyar jegybank laza monetáris politikája mellett.

Az európai gazdaságnak a globális konjunktúra mellett a korábbinál gyengébb euró is segíthet. Európában az idén a politikai események, az Európai Unió jelentős államaiban a közeljövőben lezajló választások jelenthetnek kockázatot. Vélmeénye szerint a befektetők már túlárazzák a választások kockázatait.

Közép-Európában 2017-2018 várhatóan kiugróan jó gazdasági teljesítményt hozhat. Pozitív meglepetés készül a régióban, az itt működő kereskedelmi bankok kitisztították a hitelállományaikat, várhatóan jelentősebben beindul a hitelezés.

A banki hitelezésben jelentős tartalékok vannak Magyarországon is, várható, hogy a bankok most majd felszabadítják a korábban félretett jelentős céltartalékaikat.

Prognózisa szerint az euró forintárfolyama idén várhatóan a 305-310 forintos sávban marad, az infláció 2017-ben emelkedik, idén a jegybank 3 százalékos célja közelébe juthat.

Az Egyesült Államok gazdaságának növekedése érett fázisához érkezett, felvetődik, ezt követően van-e értelme komolyabb fiskális lazításnak, amit Donald Trump amerikai elnök a megválasztásakor ígért - mondta Forián-Szabó Gergely.

A dollárral kapcsolatban elmondta: a kamatkülönbség továbbra is erősen az amerikai fizetőeszköz mellett szól, de reális volt az idei év elején látott korrekció az árfolyamban.