Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a július 7-i kormányinfón még azt mondta az RTL Híradó kérdésére, hogy két új miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

A kormány oldalára a napokban – visszadátumozva – feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy mégsem maradtak, hanem jelentős béremelést kaptak. Az előző kormányban a miniszterek - az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével - havonta bruttó 1 979 400 forintot kerestek, május 25-től viszont az új kormányban már 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük - írja az rtl.hu.

33 százalékos emelést kaptak

Az előző kormányban is dolgozó miniszterek így 653 400 forintos emelést kaptak. Ez 33 százalékos bővülés, ami jóval meghaladja az éves inflációt és az átlagkereset növekedését is - jegyzi meg a cikk írója.

Az államtitkárok is kaptak emelést, erről korábban a 24.hu számolt be, az ő fizetésük 1,75 millióról 1,9 millió forintra nőtt.

A parlamenti képviselő minisztereknek négymilliós fizetése van

A kormány tagjai közül Semjén Zsolt, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Navracsics Tibor, Rogán Antal, Szijjártó Péter, Varga Judit és Varga Mihály a parlamentnek is tagjai. Az országgyűlési képviselői munkájukért további bruttó 1 316 400 forintot kapnak, így az összes bruttó jövedelmük - a miniszteri fizetéssel együtt - közel négymillió forint.