Budapest Airport figyelmeztetést adott ki, ugyanis a főváros legkülönbözőbb pontjain lesznek fennakadások és lezárások bárhol, ami érinti a reptérre való kijutás menetidejét.

A pápa itt-tartózkodása idején – különösen az érkezése és indulása napján, vagyis április

28-án délelőtt és 30-án délután – a repülőtér környékén időszakos forgalomkorlátozások lépnek érvénybe, amelyek torlódáshoz vezethetnek

– közölte a Budapest Airport.

 

A MÁV is készül a pápalátogatásra: a zarándokok ingyen utazhatnak a fővárosba

A MÁV-VOLÁN-csoport és a GYSEV díjmentes utazást biztosít az ország bármely pontjából a fővárosba az április 29-én a Rózsák terén és a Papp László Budapest Sportarénában tartandó rendezvényekre, valamint április 30-án, a Ferenc pápa által a budapesti Kossuth Lajos téren bemutatandó szentmisére érkező és onnan hazatérő zarándokok számára. Ferenc pápa április 28. és 30. között tesz apostoli látogatást Magyarországon. Bővebben>>>

Kerüljük az utolsó pillanatos rohanást

Azt tanácsolják az utasoknak, hogy ebben a három napban a szokottnál is körültekintőbben tervezzék meg utazásukat a budapesti repülőtérre, hogy elkerüljék az utolsó pillanatos rohanást, és kellő idejük maradjon a check-in folyamatra, valamint a biztonsági ellenőrzésre.

A repülőtér-üzemeltető arra kéri az utasokat, hogy annak érdekében, hogy a járatukat biztonsággal elérjék, a Liszt Ferenc repülőtér megközelítése során az alábbi időpontokban legalább egy óra menetidő növekedéssel számoljanak:

 

  • április 28-án 7:00 és 11:00 között és
  • április 30-án 16:00 és 20:00 között.

 

Kijutni busszal lesz sem lesz egyszerű

A belvárosból közlekedő 200E buszjárat is módosított útvonalon fog járni Ferihegyre április 28-án 6:00-12:00 óra között, valamint április 30-án 12:00-20:00 óra között.

Ezekben az idősávokban a repülőtér irányába közlekedő járat nem érinti a BUD Cargo City és a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ megállóhelyeket, a belváros irányában pedig nem áll meg a Repülőmúzeum megállóhelyen.

 

  • A 2. terminálon található kilátóterasz április 28-án 6:00-12:00 óráig, valamint 30-án 12:00-20:00-ig zárva tart.
  • Az 1. utasmólón található dohányzóterasz április 28-án 7:00-12:00 között, valamint április 30-án 16:00-20:00 között zárva tart.
  • A pápa látogatása a repülőtéren belüli utasfolyamatokat érdemben nem befolyásolja. 

 

Mindenki ingyen utazhat az országban a pápalátogatás eseményei alatt

Ingyenes utazást biztosítanak Ferenc pápa magyarországi látogatása miatt. A vasúti és a távolsági buszközlekedésre, illetve a GYSEV járatain díjmentesen lehet utazni a pápalátogatáshoz kapcsolódó eseményekre. Bővebben>>>