Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sinopharm vakcinával oltottak tömegei keresik azokat az oltópontokat, ahol most biztosan mRNS oltóanyaggal, vagyis Pfizerrel, vagy Modernával oltanák őket be harmadjára – idézi a Népszava riportját a hvg.hu. Ezeket az oltópontokat viszont korántsem egyszerű fellelni, hiszen – mivel a hivatalos rendelet szerint bármely vakcinára bármi beadható – az oltópontra jelentkezők nem tudhatják azt előre, hogy a lefoglalt időpontban éppen milyen vakcina áll rendelkezésre. Így többen vannak, akik nem jelentkeznek be és egymás között csereberélik az információt arról, hogy hova érdemes menniük.

Van olyan oltópont, a Kelen Kórház, ami vállalta, hogy adnak mRNS vakcinát azoknak, akiknek az első két dózisuk a Sinopharm volt és nincs mérhető antitestszintjük. Az intézményben az ilyen jellegű oltások augusztus 12-én kezdődnek – mondta el Kövesd Zsuzsanna, a kórházat működtető cég vezetője a Népszavának. Kövesd kiemelte, hogy eddig 220-an jelentkeztek náluk, ők három nap alatt kaphatják meg a vakcinát.

A háziorvosok egy része azonban nem akar belekeveredni a „vakcinatotóba”: oltópontra irányítja azokat a pácienseit, akiknek nem felel meg a harmadikként felkínált vakcina. A Népszava által megszólaltatott egyik háziorvos szerint ő úgy kalkulál, hogy korábban beoltott pácienseinek fele kéri majd a harmadik dózist is. Szerinte elsősorban a sinopharmosokat kellene újra végigoltani.