Napokon belül átadják a népligeti Budapesti Multifunkciós Arénát a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében - írja az Mfor.hu. A közel 100 milliárd forintos beruházást a januárban kezdődő férfi kézilabda-Európa-bajnokságra időzítették, hamarosan a próbaüzem jön, immár élesben. Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 ezer fős befogadóképességű létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött.

Szegeden - ugyancsak az esemény miatt - szintén elkészült a sportcsarnok (Pick Aréna), ott hamarosan BL-meccset játszik a helyi férfi kézilabdacsapat. Az Eb-nek szintén helyet adó létesítményt a közbeszerzéseket rendre elnyerő West Hungária Bau (WHB) vezetésével építették.

A közpénzekből megvalósuló beruházásoknál sikeresen szerepelő Hunép Zrt. is hozzátette a magáét, ez a vállalat újíthatta fel a debreceni sportcsarnokot 2,5 milliárd forintért. Ott novemberben volt az átadás és akkortól Főnix Arénának nevezik a sportközpontot, a fenti összegből 600 millió forint taóból származó pénz, ezt adta a kézilabda-szövetség.