Pénteken természetesen a hatósági üzemanyagárak maradnak, de a hét végén a nagykereskedelmi üzemanyagárak sem változnak. Így a prémium üzemanyagok esetében sem kell árváltozásra számítani november 19-től - írja a szakportál a Facebookon.

Ez jó hír a kútüzemeltetőknek, mert sokan minimális árréssel vagy éppen nullszaldóval kénytelenek működni hétfő óta, amikortól 480 forintban maximálta a kormány az üzemanyagok árát.

Ez különösen a hálózaton kívüli, vidéki "fehér kutak" számára jelent problémát, hiszen ők nem tudják más egységekből pótolni a veszteségeket. Más termékeik árát emelhetik, de annak is megvan a maga kockázata.

Közben a Mol már be is jelentkezett az üzemeltetésükre. A 444 megkeresésére a cég azt írta: a Mol stratégiai vállalat, egyik legfontosabb feladata Magyarország üzemanyagellátása. A Mol az ITM kiírását követően jelezte, hogy megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos ellátás érdekében, a veszélyhelyzet idején, átmenetileg képes a Minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére. Ezzel elősegíthetjük azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés.