A sikeres fejlesztések részeként októberben átadták új, 26 500 négyzetméter kapacitású veszprémi logisztikai központjukat 10 hektáron, amely önerőből, közel 9 milliárd forintból valósult meg, és 150 új munkahelyet teremtett a régióban - olvasható a Penny Market közleményében. (Veszprémben terjeszkedik a Penny Market.)

A folyamatos növekedés lehetőséget ad arra, hogy ezek a fejlesztések a munkatársak bérében és tudásában, képzettségében is megjelenjenek. Az év elején 5 százalékos rendkívüli fizetésemeléssel indítottak, miután a kormány csökkentette a munkáltatói járulékok terhét, ezt pedig a Penny egy az egyben átadta a munkatársainak. A cafeteria részeként havonta nyújtott 4000 forintos Erzsébet-utalvány értékét 8000 forintra, duplájára emelték. Bevezették a Szép-kártyát, amelyen havi nettó 8500 forintot kapnak a munkatársak.

A fizetésemelések mértéke 2016-ról 2017-re akár a közel 25 százalékot is elérhette az értékesítési és logisztikai területen dolgozóknál. A Penny 2018-ban is folytatja fejlesztéseit, és ahogyan 2017-ben, úgy a 2018-as évben is teljes mértékben átadja a munkatársaknak a kormány által biztosított munkáltatói járulékcsökkentés összegét. Ez 2,5 százalékos emelést jelent, emellett a vállalat további, piaci átlag feletti emelést tervez - közölte a diszkontlánc.

A kereskedelmi cég a kollégák nyugodt ünnepe érdekében december 24-én zárva tartja üzleteit. A vásárlókat december 21. és 23. között hosszabbított nyitvatartással, este tízig várják valamennyi üzletükben.

A Penny úttörőként 2014 szeptemberében elindította duális boltvezetőképzését a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarával szoros együttműködésben. A "Munkatársak a középpontban" projektjük keretében tréningekkel és képzésekkel igyekszenek biztosítani a fejlődési lehetőséget. A cég a fejlesztések érdekében kérdőív formájában rendszeresen kikéri a kollégák véleményét, hogy meghatározhassák a következő évek irányait - írták közleményükben.

A kép forrása: Penny Market.