Bár a tavaly augusztusban bevezetett termék eredetileg csak lakásvásárlásra volt igényelhető, a teljes futamidőre szóló kiszámíthatósága miatt rövid idő alatt a bank egyik legnépszerűbb terméke lett. Az UniCreditnél igényelt lakáshitelek közül ma már minden harmadik ilyen konstrukció.

Mivel az elszámolást követően a hitelkiváltás várhatóan fokozott igényként jelenik meg a piacon, így a bank kibővítette az igénylési lehetőségeket, annak érdekében, hogy a termék a hitelkiváltást tervezők számára is hozzáférhetővé váljon. Így április 15-étől a Stabil kamat már lakáscélú és egyéb jelzáloghitel-kiváltásra, valamint természetesen ingatlanvásárlásra, építésre, felújításra vagy akár szabad felhasználásra is igényelhető (thm: 6,22-8,87 százalék).

A hiteligényléshez kapcsolódó díjak közül a bank visszatéríti az értékbecslési és a közjegyzői okirat díját, emellett elengedi az utalási díjat, valamint a TakarNet-rendszerből lekért nem hiteles tulajdoni lap és térképmásolat díját is.

Aktív bankkártya használat esetén, valamint a bankszámlára érkező rendszeres jóváírás mértékének függvényében a bank akciósan kamatkedvezményeket is kínál a hitel teljes futamidejére. A jelzáloghitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.