A tavaly a versenybírók kifizetései után a szövetség elfelejtette teljesíteni az adó-, és járulékbefizetési kötelezettségeit, amit a NAV felhívására most éppen az érintettekkel akar kijavíttatni - írja a Magyar Hang.

A lap értesülésaei szerint a keddi közgyűlés után hirtelen egy verseny rendezési jogát is elvették egy olyan klubtól, amelynek vezetője a sportág megújulásáért, a működés átláthatóságáért emelt szót.

A Magyar Hang azt írja, hogy a szövetség vezetése az ezzel kapcsolatos kérdéseikre nem válaszolt, de a lap szerint arra sincs igazából válasz, vajon miért késnek hónapokat a szövetségi edzők fizetései, ha annak fedezetét az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már régen átutalta a szövetség számlájára.

A portál emlékeztet, hogy a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) vezetősége ellen április 16-án újabb eljárást kezdeményezett az Emmi a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, a 2018. évi ATP 250 World Tour férfi tenisztorna, a WTA női tenisztorna sportrendezvény szervezése és az ifjúsági tenisz csapat világbajnokság után az idei, azaz a 2019-es WTA és ATP-tornák miatt, mert az MTSZ mellőzte a különböző kiírásoknál a közbeszerzési törvény vonatkozó szabályait.

Az MTSZ gazdasági működését a NAV is vizsgálata már, a portál szerint jelenleg büntetőeljárás is folyamatban van, valamint gazdasági visszaélések miatti alapos gyanú miatt nyomoz a IX. kerületi ügyészség.

További részletek az ügyről a Magyar Hang cikkében találhatók.