A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint tavaly a magyar rendezvények száma 1999-ról 2617-ra, míg a nemzetközi hátterű konferenciáké 820-ról 981-re emelkedett. Egyre nagyobb az igény a nagy létszámot befogadni képes konferenciaközpontokra, vendégek mintegy fele érkezik olyan rendezvényekre, ahol a résztvevők száma 101 és 500 között van.

A Danubius Zrt. szállodái tavaly 89 olyan konferenciát rendeztek, amelyen több mint 200 ember vett részt, idén - bár még nem indult a főszezon -  már eddig is 58 ilyen rendezvényt tartottak. A Danubius csoport szállodáiban az üzleti céllal érkező vendégek tavaly 2 milliárd forint értékben foglaltak szobát, illetve még ugyanennyit költöttek el a szállodákban - mondta Liptai Judit, a cég központi értékesítési és marketing igazgatója.

Liptai Judit - az MTI tudósítása szerint - problémának nevezte, hogy még mindig nincs Budapesten olyan helyszín, amely az igazán nagy, több ezer résztvevős események minőségi kiszolgálását is lehetővé tenné. A kialakult helyzeten a régóta tervezett kongresszusi központ megépítése segítene.

A Danubius 23 saját tulajdonú szállodát, több mint 5500 szobát  üzemeltet. Többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.