A Lufthansa Systems Hungária 11 éve létrehozott tehetségprogramjában a fiatalok két hónapos tanulási időszak alatt, egy közös projektfeladaton keresztül ismerhetik meg a légiközlekedési informatika világát és mélyíthetik el szakmai tudásukat.

Az IT ismeretek mellett minden olyan készséget is elsajátíthatnak – együttműködés, problémamegoldás, prezentáció –, amire a személyes fejlődésükhöz és a sikeres munkavégzéshez szükségük lehet a későbbiekben. A résztvevők már a program elejétől határozatlan idejű munkaszerződéssel és teljes értékű juttatási csomaggal csatlakozhatnak a céghez - írja a vállalt közleményében.

Idén 10-15 tehetséges fiatal vághat bele a programba, a jelentkezéseket folyamatosan, június 5-ig várják.

Az ideális jelöltnek három feltételnek kell megfelelnie:

  1. általános szoftverfejlesztési tudással és
  2. magabiztos angol nyelvismerettel kell rendelkeznie, emellett
  3. fontos a csapatmunkára való nyitottság is.

Azt gondolom, hogy ez egy kiváló lehetőség, hiszen nem csupán a szoftverfejlesztés terén fejlődhetnek tovább a résztvevők, hanem megismerkedhetnek az agilis módszertannal is – mondta Turcsikné Gáspár Georgina, a Lufthansa Systems Hungária HR vezetője – Itt megnyílik a kapu a jelentkezők számára, hogy egy olyan szakmai és emberi közösség részei legyenek, ahol a munka élmény, a fejlődés pedig állandó.

A program július 4-én veszi kezdetét, a fókuszban pedig a projektorientált gyakorlati oktatás áll. A résztvevők egy demó projekt kidolgozásán keresztül sajátíthatják el a vállalatspecifikus ismereteket. Ezt követően, szeptembertől már éles környezetben dolgoznak és kapcsolódhatnak be a cég ügyfeleivel együttműködésben zajló munkába. Azon túl, hogy olyan rendszereket fejleszthetnek, amelyek naponta több millió utas kényelmét és biztonságát szavatolják, betekintést nyerhetnek a vállalat innovációs projektjeibe is – egy támogató közegben, a tapasztalt munkatársak mentorálása mellett - hangsúlyozza a cég közleményében.

A programról itt olvashat  bővebben.

A Lufthansa Systems Hungária elsősorban légiközlekedési informatikai alkalmazások fejlesztésére, tesztelésére, üzemeltetésére és légiipari ügyfeleknek nyújtott tanácsadásra specializálódott, de más iparágakban tevékenykedő ügyfeleknek is biztosít informatikai megoldásokat.