A Gránit Bank is elnyerte a kiemelkedő digitális hitelintézet védjegyet jelentette be Jobbágy László a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője a bank online sajtótájékoztatóján. Az ügyvezető igazgató a hitelintézet kiemelkedő digitális szolgáltatásai közé sorolta a VideóBankot, a szelfis azonosítással való lakossági számlanyitást és azt, hogy a bank mobilalkalmazásában elérhető az azonnali fizetési rendszer összes kényelmi szolgáltatása.

Szektorátlag fölötti növekedés

Azt követően, hogy a Gránit Bank eddigi legsikeresebb évét zárta 2020-ban, az idei évkezdet is terven felüli számokat hozott – emelte ki a tájékoztatón Hegedüs Éva, a hitelintézet elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a bank továbbra is a szektorátlag feletti ütemben növekszik, ez év április végén mérlegfőösszege 7 százalékkal haladja meg a 2020 év végi értéket, és mintegy 70 százalékkal a tavaly áprilisit. Adózás előtti eredménye április végén 1 milliárd forintot tett ki, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakához képest. A Bankot az elmúlt időszakban elért kiváló teljesítménye alapján a kiemelkedő márkák közé választották Magyarországon, így egy éven át használhatja a Superbrands 2021 védjegyet.

A növekedés motorja az erős ütemben növekvő ügyfél betétállomány. A bank adózás előtti eredmény április végén meghaladta az 1 milliárd forintot, amely több mint hatszorosa az előző év hasonló időszakában elértnek. A tovább erősödő profitabilitás a hitelek és értékpapírok növekvő állományán elért kamatbevételnek, a hitelportfólió kiváló minőségének – a nem teljesítő hitelek arány 0,03 százalék – és a bevételeknél lényegesen kisebb ütemben növekvő működési költségnek köszönhető.

A bank lakossági és vállalati ügyfelek közel 80 ezer számláját kezeli, az alapításától kezdve éves átlagban 76 százalékkal nőtt ezen állomány, ami a tavaly április végi adathoz viszonyítva 22 százalékos növekedést jelent. Az ügyfélbetétállomány közel 400 milliárd forintot ért el a negyedik hónap végén, amely 57 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi értéket.

A pénzügyi intézmény lakossági és vállalati eszközállománya is jelentős mértékben, 23 százalékkal bővült tavaly április óta: a hitelekkel és kötvényekkel együttes érték meghaladja a 230 milliárd forintot.

Fókuszban a fejlesztések

Az innovációs ütem sem hagyott alább, idén a hitelezési folyamatok digitalizálása van a fókuszban – hangsúlyozta Hegedüs Éva, példaként a babaváró kölcsön esetében 100 százalékosan elektronikus csatornára terelt hiteligénylést és a VideóBankban való szerződéskötést, valamint a piaci jelzáloghitel 5 perces online előbírálatát és a digitális ügyfélfiókban benyújtható hitelkérelmet emelte ki. 

„Hiszünk az összefogás erejében, és ezért a jelenlegi rendkívüli helyzetben a bank is kiszélesíti társadalmi felelősségvállalási programját” – hangsúlyozta Hegedüs Éva, bemutatva a bank új, kifejezetten az egészségügyi dolgozókra szabott, akár egy életen át havidíjmentes bankszámláját, amelyhez – az Állami Nyomda díjelengedése nyomán – ingyenes dombornyomott bankkártya kapcsolódik.

A GRÁNIT Hős számlacsomagot azért hozták létre – tette hozzá az elnök-vezérigazgató - hogy a bank saját eszközeivel, szolgáltatásának minőségével fejezhesse ki az egészségügyi dolgozók iránt érzett szolidaritását, támogatását és mindenekfelett az összes banki munkatárs háláját az emberfeletti, áldozatos munkáért. A számlacsomag kiemelkedik az egészségügyi jogviszony ideje alatt érvényes kedvezményeivel a piacon jelenleg elérhető számlacsomagok közül, az ingyenes bankkártya mellett nincs költsége a számlavezetésnek, ingyenes az összes elektronikus forint és euró számlatranzakció valamint a forintban megadott csoportos beszedés és állandó átutalási megbízás, emellett a bankszámlához kedvezményes kamatozású folyószámlahitel kapcsolódik.