A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Gyomaendrőd Város Önkormányzata tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő fejlesztése több részből áll. Egyebek mellett épül egy új csendes wellness részleg, amely a következőket foglalja magában: két kezelő helyiség, egy 12 férőhelyes finn szauna, egy 6 férőhelyes aroma szauna, egy 6 férőhelyes infraszauna, továbbá egy 6 férőhelyes gőzfürdő, vizesblokkokkal és zuhanyzókkal, pihenőtérrel, merülő medencével. Sor kerül az uszoda-épület öltözőinek és vizesblokkjainak, továbbá a gyógymedence felújítására. Lesz egy pihenő medence és terasz, továbbá a kempingben nyolc  azonos méretű, azonban háromféle kialakítású apartmanház készül.

A nyertessel március 16-án kötött szerződést az önkormányzat.

Indult még a közbeszerzésen a szintén fővárosi székhelyű Újlak MM Üzemeltető Kft. is.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes Prizma Build Szolgáltató Zrt. 2010-ben alakult, a jegyzett tőkéje 5 millió forint. A 2020-as évet 654 millió forint nettó árbevétel mellett 460 millió forint adózás előtti eredménnyel zárta.

Kampányszerű támogatások

A Napi.hu 2020 novemberében adott hírt arról, hogy a Modern Városok Program keretében a győri vízi élménypark építésére 21 milliárd 367 millió, valamint a szolnoki Tiszaliget fürdő fejlesztésére 10,9 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

Tavaly januárban arról irtunk, hogy közös ajánlattevőként a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. végezheti a Lenti Termálfürdő fejlesztésének első ütemét, nettó 2,25 milliárd forintért. Decemberi információ volt, hogy a helybeli Futizo Kft. építheti meg a vizes játszóparkot a gyulai fürdőben, nettó 1 milliárd 49 millió forintért. A „Gyermekparadicsom” nevű vizes játszópark kör kialakítású, több látványelemet tartalmazó medence-együttes lesz. A medencék 1-14 éves korig használhatók.

Idén januárban jelent meg a következő: az eddigi építést végző SWIETELSKY Építő Kft., valamint a Modinvest Épitőipari-Beruházó-és Kereskedelmi Kft. végezheti el a szolnoki, Tiszaligeti fürdőfejlesztés kiegészítő munkáit, nettó 1 milliárd 675 millió forintért. A becsült ellenérték nettó 1 milliárd 229 millió forint volt. Az eredeti szerződésben nettó 6 milliárd 974 millió forint szerepelt.

Végül néhány nappal ezelőtt közöltük azt, hogy a népszerű gyógy- és élményfürdők vonzáskörzetében pörgött leginkább a nyugat-dunántúli ingatlanpiac, a Hévíz- Zalakaros- Kehidakustány trió a népességre vetített tranzakciószámokkal országos szinten is kiemelkedő.