A két régiós tagcég kezdeményezésére 2022. január 1-vel a franchise jogtulajdonosa, a Reál Hungária Kft. veszi át az Alföld-Szeged Kft.-től, illetve a Z+D Nagykereskedelmi Kft.-től a Reál franchise-boltok, illetve az egyéb kereskedő partnerek ellátását. Előbbi a Reál beszerzési szövetség részeként, utóbbi a cégcsoportból kiválva folytatja jövőbeni működését. A Reál hét tagvállalata közül az Alföld-Szeged Kft. Bács-Kiskun és Csongrád megyében felelős régiós központként a bolthálózat ellátásáért; a Z+D Nagykereskedelmi Kft. pedig Veszprém, Zala és Vas megyében tölti be jelenleg ugyanezt a szerepet - írja a vállalat a közleményében.

A lépés után a Reál Hungária Élelmiszer Kft. által jelenleg ellátott terület (Baranya, Nógrád, Somogy, valamint Pest megye és Budapest) jövő januártól további öt megyével bővül. A vállalat szerint az átalakulással tovább egyszerűsödik a regionális berendezkedésű cég ellátási lánca.

A Reál cégcsoport 100 százalékban magyar tulajdonú kiskereskedelmi cég, amely 2001. január 1-jén kezdte meg működését. Azóta Magyarország teljes területére kiterjedően folytat élelmiszer- és vegyiáru kis- és nagykereskedelmi tevékenységet. Mára a Trade Magazin 2020-as Top listája szerint a 6. legnagyobb kiskereskedelmi lánc Magyarországon, mintegy 428 milliárdos árbevétellel. A folyamatosan bővülő vállalatcsoport jelenleg 15 logisztikai központot üzemeltet és több mint 2500 munkatársat foglalkoztat. A közel 1000 üzletből álló magyar bolthálózat szerves részei az ország minden régiójában megtalálható Reál és a Reál Pont élelmiszer-üzletek. Ezek döntő többségét a lakóhelyhez közeli, úgynevezett kényelmi boltok alkotják. A Reál Hungária Élelmiszer Kft. Reál Élelmiszer néven működteti a 100 négyzetméter feletti, Reál Pont néven az ennél kisebb eladóterű üzleteket.

A csoport júliusban jelentette be, hogy hárommilliárd forintot meghaladó összegből épít az Élésker Kft. új Reál üzletet Békéscsabán, az egykori kötöttárugyár helyén.

A Reál cégcsoport ellátási térképe.
A Reál cégcsoport ellátási térképe.
Kép: Reál Hungária Élelmiszer Kft.