Közel egymilliárd forintos fejlesztésnek köszönhetően indította útjára a vállalat 2019-ben a Spar online shopot, amely ma már kétmillió lakos számára elérhető vásárlási lehetőség. A vállalat 2020-ban 144 főre növelte a shop munkatársainak létszámát, bővítette a kiszállítási idősávokat is, és több hatékonyságnövelő intézkedéssel tökéletesítette a szolgáltatást .

Az induló évhez képest tavaly már három számjegyű százalékos bővülést értünk el, idén pedig két számjegyű növekedésre számítunk. A jókora érdeklődésre való tekintettel 2021-ben újabb településeket szeretnénk bevonni a kiszállítási körbe – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője.

A Spar online shop kiszállításban érintett településeinek idei kibővítése azt is jelenti, hogy a szolgáltatás hátterét biztosító, áru-összekészítő – jelenleg pesterzsébeti, diósdi, szentendrei és tatabányai – hipermarketek köre szintén bővül. A házhoz szállítás előnyeit jelenleg Budapesten és közel ötven környező településen, Tatabányán és szűkebb vonzáskörzetében, illetve a Velencei-tó vidékének kilenc, turisztikailag frekventált településén – Agárdon, Baracskán, Gárdonyon, Kápolnásnyéken, Martonvásáron, Nadapon, Pákozdon, Sukorón és Velencén – élvezhetik a vásárlók.

Több mint 20 ezer árucikk a kínálatban

A Spar Magyarország felmérése szerint a webshop-szolgáltatást főleg 35-44 éves városi vagy az agglomerációban élő családos, átlagjövedelem feletti keresettel rendelkező hölgyek, illetve a 65 éven felüli – nyugdíjas – korosztály tagjai veszik igénybe. A megrendelők elsősorban különböző tejeket és ásványvizeket vesznek, hasonlóképpen nagy érdeklődést mutatnak a pékáruk és a csirkemellfilé iránt. Emellett az tapasztalható a keresletben, hogy – a 2020 tavaszi meredek emelkedés, a szokott nyári stagnálás, majd az ősztől az év végéig bekövetkező újabb felívelés után – 2021 tavaszától a tartós árucikkek a megszokottnál nagyobb aranyában jelennek meg a kosarakban. Különösen az élesztő és a liszt, illetve a toalettpapír fogyott jobban.

A szolgáltatás ugyanazon az áron biztosítja a széles árukínálatot, a mintegy 21 ezer árucikket, mint bármelyik Interspar hipermarket. A webshop számos digitális eszközön elérhető, okostelefonon, tableten és asztali számítógépen is leadható a rendelés, amelynek kiszállításáról jelenleg 56 sofőr és 29 kisteherautó gondoskodik.

A webshop kiszállítási és a Drive-In – helyszíni – átvételi lehetősége a koronavírus-járvány miatt tavaly április elején a Taxi Shopping fuvarszolgáltatással egészült ki. A Spar és a Főtaxi-csoport közös kezdeményezése az online shop azon vásárlóinak kínál egy újabb kényelmes és biztonságos alternatívát, akik nem tudnak vagy nem akarnak kimozdulni otthonukból, esetleg idős vagy beteg hozzátartozóik helyett intézik a bevásárlást. A taxis házhoz szállítás 2021. március 19-től ismét igénybe vehető.