Alig mentek el a bulinegyed-népszavazásra

Aligha lesz érvényes az erzsébetvárosi bulinegyedről szóló népszavazás, úgy tűnik, a komoly sajtóvisszhang ellenére a választókat nem igazán mozgatta meg a téma.
Szász Péter, 2018. február 18. vasárnap, 14:09
Fotó: MTI Fotó

Délután egyig kicsivel több mint 3 ezer ember, a szavazásra jogosultak 7,6 százaléka ment el a bulinegyeddel kapcsolatos erzsébetvárosi népszavazásra - értesült az Index.hu.

Ha ez így folytatódik, akkor a szórakozóhelyek éjszakai bezárásával kapcsolatos szavazás érvénytelen lesz.

A szavazás a Károly körút- Király utca- Erzsébet körút- Rákóczi út által határolt területre, tehát a Bulinegyedre vonatkozik, amivel kapcsolatban arról kérdezik meg a szavazásra jogosult 43520 állampolgárt, hogy szeretnék-e, ha az érintett területen található szórakozóhelyek éjfél és reggel 6 óra között zárva tartanának.

Helyi lakók csoportja hónapok óta küzd a szerintük tarthatatlan állapotok miatt a környéken, és a témából inkább kimaradó önkormányzat úgy látta jónak, hogy a problémát népszavazással dönthetik el a helyiek.

A fotó forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.02.19 08:56

@Igazmondo1:
Nekünk is voltak hasonló gondjaink, egy közeli lakó évekig pereskedett, végül bírói határozattal sikerült bezáratni, helyesebben olyan feltételeket szabni, hogy elkotródott a zajkeltő.
Itt is ha népszavazás van, biztosan elbukik. Aki leárnyékolt vagy távolabbi helyen lakott azt nem zavart a zaj, míg a közelieknek hét végeken nem volt pihenés.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Igazmondo1, 2018.02.19 07:26

Úgy tűnik, hogy az embereket csak addig érdekli a téma, amíg höbörögni lehet, de egy szavazásra már nem mennek el. Maradjon minden ahogy volt és lehet folytatni a szájtépést!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html