HVG: következmények nélkül felmondható a Paks II. szerződés

A hetilap a kiperelt szerződés szövegértelmezése után arra jutott, hogy egy ponton, még minden következmény nélkül ki lehet ugrani az új paksi atomerőmű építési beruházásból.
Szabó M. István, 2019. április 10. szerda, 11:20
Fotó: Napi.hu

Kihátrálhat Magyarország a paksi atomerőmű bővítési projektjéből, és ennek nincsenek kötbér -, vagy kártérítési következményei - írta hetilap beharangozó cikkében a hvg.hu.

A Paks II. építéséről szóló orosz-magyar szerződés nyilvánosságra hozataláért Jávor Benedek és a hetilap külön-külön ment perre, melyet nemrég megnyertek. Az így nyilvánosságra hozott angol nyelvű dokumentumot elemezve a HVG arra jutott, hogy a projektből egy meghatározott ponton, különösebb következmények nélkül ki lehet szállni.

A hetilap úgy találta, hogy azzal, hogy a szerződést két fázisra bontották, és a második azzal kezdődik, hogy át kell adni a területet az érdemi építkezés számára, van egy olyan pont, amikor a szerződő magyar fél kérhetné, hogy a beruházást ne folytassák. És ennek nincsenek kötbér-, vagy kártérítési következményei - írja a hvg.hu, további részleteket a hetilap legfrissebb, holnap megjelenő számában ígérve.

HOZZÁSZÓLÁSOK