Nem a fideszes önkormányzati képviselő, Szágerné Fazekas Éva lányának jelentős kedvezményű ingatlanszerzése volt az egyetlen figyelemre méltó eleme a belvárosi önkormányzat legutóbbi, nyári kiárusításának, amelyből 700 millió forintra számíthattak - írja a 24.hu. A politikusrokon a piaci árnál sok tíz millióval olcsóbban vásárolhatott, ám ez az összeg kis tételnek tűnik azokhoz a százmilliókban mérhető üzletekhez képest, amelyekre szintén a június 25-ei testületi ülésen adta áldását a kormánypárti többség. És amelyek közül néhány a kedvezményre jogosító döntés előtt lett egy ingatlanos cégé.

A Fidesz parlamenti képviselője, Szatmáry Kristóf feleségével közös cége például úgy lett végső tulajdonosa több belvárosi, korábban önkormányzati tulajdonban lévő ingatlannak (amelyet előbb kedvezményesen értékesítettek), hogy egy fodrászszövetkezet - amely addig bérlő volt - előbb megvette ezeket az üzleteket, majd azokat bevitte egy olyan vállalkozásba, amely nemsokára teljesen Szatmáryék érdekeltsége lett, és a "fodrászok" gyorsan kiszálltak belőle.

Kertész Balázs, a korábbi polgármester, Rogán Antal bizalmasa korábban közvetlenül nem vásárolt belvárosi ingatlant, hiszen ő volt az ingatlanokat kezelő Belvárosi vagyonkezelő IT-elnöke. Ennek ellenére jutott kedvezménnyel vásárolt ingatlan a cégébe: ebben kulcsszerepe volt egy Fürstner Zsolt nevű fogorvosnak, aki hozzájutott egy ilyen ingatlanhoz, majd bevitte azt Kertész cégébe, ahonnan később a fogorvos távozott. Az ingatlan viszont maradt.

És akkor ott vannak még a messziről is strómannak látszó szereplők, akik egy rendes irodát sem tartanak fenn, és sajtóérdeklődésre sem reagálnak. Előfordul, hogy a semmiből feltűnik valaki, aki minden jel szerint csak aláírni jött, majd az elképesztően jó áron vásárolt Duna-parti ingatlant cégével csendben "eladja" a kormány kedvenc jordán befektetőinek, Sameer Hamdannak és Zuhair Awadnak, akik már a Párisi Udvar befektetőiként ismertté váltak.