Elképesztően rossz magyar adat jött

A külkereskedelmi forgalom váratlan szeptemberi élénkülése után jött a feketeleves októberben. Az export visszaesett, a külkertöbblet csökkent.
Napi.hu, 2014. december 9. kedd, 09:00
Fotó: Napi.hu

2014 tizedik hónapjában az export euróban számított értéke 2,1 százalékkal csökkent, az importé 2,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - jelentette a KSH. A külkereskedelmi mérleg többlete 322 millió euróval elmaradt az egy évvel korábbitól.

Azt, hogy nem lesz fényes az exportadat, a gyenge ipari termelési statisztikából is sejteni lehetett, ráadásul az év utolsó két hónapjában a kivitel alakulását meghatározó autóipar szokásos leállásai miatt sem várható élénkülés.

2014. októberben - a KSH első becslése szerint - a kivitel értéke 7,5 milliárd eurót (2321 milliárd forintot), a behozatalé 7,1 milliárd eurót (2209 milliárd forintot) tett ki. A külkereskedelmi mérleg aktívuma az év tizedik hónapjában 374 millió euró (113 milliárd forint) volt. Az októberi kivitel 80, a behozatal 73 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.

2014. január-októberben a kivitel értéke 70,4 milliárd euró (21 728 milliárd forint), a behozatalé 65,1 milliárd euró (20 073 milliárd forint) volt. A kivitel és a behozatal euróban számított értéke 3,6, valamint 4,2 százalékkal emelkedett. A külkereskedelmi mérleg többlete 217 millió euróval volt kevesebb, mint a 2013. január-októberi időszakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megfigyelt, 2014.12.09 19:14

@lauda: ÖCSKÖS.
Amennyiben figyelmesen olvasod a beírásaim ,akkor rá jöttél,hogy nem tartozom egyetlen kormány seggnyalói közé.
Felsoroltam a 12 000 milliárd ft felhasználásának nagy részét azokat a sajnálatos tényeket megtalálod ha veszel annyi fáradtságot hogy megkeresd az interneten.
Akkor még aktív volta amikor a MANYUPot Horn Gyuláék bevezették .feltettem a jogos kérdést miből pótoljál a járulék kiesést mert egy ilyen nyugdíj módosítást a NORVÉG gazdaság sem tudna átvészelni.
Egyedűl ezzel az intézkedésével értettem egyet ORBÁN VIKTORnak, kinyilatkoztatta,hogy tarthatatlan a külföldi hitelt majdani nyugíjakra költeni, az igaz,hogy a jelentős igérete HAZUGSÁG maradt.""BEVEZETJÜK AZ EGYÉNI SZÁMLÁS NYILVÁNTARTÁST""
BAROM Korózs az aki jelentős részt vállalt a világ legaránytalanabb-legigazságtalanabb nyugdíj rendszer létre hozásában, Korózs is a politikus tipus ha szembe köpik azt hiszi az eső esik.
Egyébkén azok a számok amiket leírok azok a tények.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tever kneif, 2014.12.09 18:24

Elképesztően rossz magyar adat jött


ELKÉPESZTŐEN JO MAGYAR ADAT JŐTT.

A MAGYAK KKV-K ERŐSŐDNEK.NHP: TOVÁBB PÖRÖGNEK A KEDVEZMÉNYES HITELEK
2014.12.08. 16:13 - Magyar Takarék
Novemberben a megelőző havinál nagyobb mértékben, több mint 56 milliárd forinttal 508,8 milliárd forintra bővült a Növekedési Hitelprogram (NHP) második szakaszának keretében kötött szerződések összege. A hitelintézetek idáig 408,2 milliárd forintot folyósítottak, ebből novemberben 38,5 milliárdot, 1049 vállalkozás számára 1745 ügylethez kapcsolódóan - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank szerdán nyilvánosságra hozott jelentéséből.

A jelentés szerint a leszerződött összeg továbbra is közel 98 százaléka új hitel, ezen belül az új beruházási hitelek részesedése 59 százalék, az új forgóeszközhiteleké 28 százalék, míg az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósított hiteleké 13 százalék. Az új beruházási hitelek átlagos mérete változatlanul 23 millió forint, az új forgóeszközhiteleké valamint az EU-s hiteleké a korábbiaktól minimálisan eltérve 59, illetve 35 millió forint.

Az MNB HITELPROGRAMJA LENDŰLETET AD A MAGYAR GAZDASÁGNAK.

MAGYARORSZÁG TUDATOSAN JOL TELJESIT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

xatoklesz, 2014.12.09 17:31

Sok ország örülne, ha ekkora lenne a GDP emelkedése és a külker többlete!

Pláne úgy, hogy arról az alapról indultunk, hogy MSZP-SZDSZ a GDP 140%-val eladósította az országot!
Sőt úgy, hogy a nem független ORIGÓ, NAPI, INDEX a tőke szószólói és megmondó emberei, állandóan olyan országokkal hasonlítják össze a gazdasági teljesítményünket, ahol 20-40% az állam eladósodottsága!
Egy országgal reális az összehasonlítás! Görögországgal!
Meg kell nézni!
Fényévekkel minden mutatóban évek óta jobban teljesítünk!
Mindezt úgy, hogy Görög gazdaság 2010-benerősebb lábakon állt mint Magyarország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zona62, 2014.12.09 17:12

@megfigyelt: "afrlső TÍZEZER zsebébe irányította."

Még festményen sem láttál "felső tizezert"..:))
A leggazdagabbak a "luxemburgi módszert " használják a jövedelmek tisztára mosására,a magyar jövedelemadó változásokat Ludas Matyi helyett olvassák.
A "leggazdagabb" 20%(két felső decilis),gigászi többsége már 20-30évet dolgozó,pályája végén levő,gyereket felnevelő,igy "gyerektelen" idős vagy nyugdijas,európai szinten röhejes 400-500 eurós jövedelemmel.
Jó eséllyel a te szüleid is-Őket akarod kizsebelni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2014.12.09 16:37

@megfigyelt: Tiszteletre méltó barátom!!

Azt , hogy kiknek osztotta ki a szoci kormány a 12000 milliárdot fogalmam nincs, én biztosan nem kaptam belőle.
A manyup egy lerágott csont , amit koncként mindig a kutyák elé lehet dobni , had rágódjanak rajta.
De számolj utána , ha megmarad a manyup , éves szinten mennyivel is dobná meg az államadósságot.
Hogy a barom Korozs, de most is ö az ész nyugdíjügyben a szociknál.
Már többször írtam az az 1 kulcsos szja nem hiba hanem bűn.
A számok azok számok, de nem az a mérvadó amit te elképzelsz,és össze vissza leírogatsz.

Kérdésem azért lenne: TE KINEK A SEGGÉT NYALOD ????
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html