Érkezik a béremelés - sok tízezren örülhetnek

A jövő héten kezdik utalni az egészségügyi dolgozók megemelt béreit - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-nek.
Domokos Erika, 2017. november 25. szombat, 14:21
Fotó: Shutterstock

Az államtitkár emlékeztetett, a kormány döntése nyomán mind az orvosoknak, mind pedig az ápolóknak november elsejétől megemelkedett a bére, azt december elején kezdik utalni.

Az orvosok esetében a múlt évi 107 ezer forintos emelés után idén egy újabb, 100 ezer forintos többlet jelentkezik a decemberi fizetésükben. Az ápolóknál a tavalyi 26,5 százalékos emelkedés után egy újabb, 12 százalékos többlet várható - mondta Rétvári. (Ez lehet az Orbán-kormány idei karácsonyi meglepetése - mutatjuk, kik örülhetnek.)

Egy több éve munkaviszonyban álló szakápoló alapbére 2010-ben 91 400 forint volt, ez most novemberben 183 ezer forintra emelkedett, míg egy 19-21 éve a szakmájában dolgozó szakápoló alapilletménye a 2010-es 106 ezer forintról, 209 814 forintra nőtt - közölte az államtitkár.

A jövő évben további 8, majd 2019-ben újabb 8 százalékkal emelkedik az ápolók és a szakdolgozók bére, így összesen - a négy év alatt - 65 százalékkal lesz több a bére.

A szakvizsgával nem rendelkező orvosok és gyógyszerészek bére 50 ezer forinttal nőtt novembertől, míg a védőnők is 33 ezer forintos bérpótlékban részesülnek.

A mentődolgozók bére a novemberi emelésen felül a jövő év elejétől további 10 százalékkal nő majd, ami 2016 és 2018 között átlagosan 67 százalékos béremelést jelent.

Rétvári Bence szerint a kormány az elmúlt években összességében 400 milliárd forintot költött az egészségügyi dolgozók béremelésére - írta az MTI.

A nyitókép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezt-nektek, 2017.11.26 18:46

Szakadok meg a röhögéstől, amikor a skizofrén agyalágyult, a saját maga alkotta énjeivel, felváltva folytat diskurzusokat! És van annyira ostoba, hogy talán még el is hiszi, hogy ezeket bekajálja valaki!
Hiába na, nem egyszerű a jobber bérkommentelők élete, az a sok kamu profil, reggeltől estig, az énjeit felváltva, az elvárásnak megfelelően nyomni a kamu rizsát, különféle stílusban, különféle modorban, és a poén kedvéért, néha kamuból, még a saját énjeivel is összeakaszkodik, mert azt gondolja, hogy akkor nem jönnek rá a dedós, többszereplős gagyi módszereire!
Nagyon gyenge ez a mutatvány, ide azért ettől jóval több kell, főleg agyilag!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezt-nektek, 2017.11.26 18:42

@krix3: "Egészségedre, te elmebeteg."

Írja mindezt, a skizofrén, aki egyész nap, reggeltől estig, a kamu profiljait váltogatva akarja az észt osztani! Ha, ha, ha

Gyorsan váltsál egy másik kamu profilra, hátha annak több esze van! Ha, ha, ha

Látom halgattál rám, és belkezdtél a kamu profil csere-berébe! Ha, ha, ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2017.11.26 17:52

@krix3: Mindig összemossák az országot meg a tolvajpártot, így aki a tolvajlást vagy a tolvajpártot kritizálja az az országot támadja.
Az idiótábbja az ország népének meg bizony be is szopja ezt.
A devizahitelek forintosítása során keletkezett árfolyamnyereséget Matocsy szétosztotta a rokonai között. A az Orbán-kormány így segítette a pereputtyát.
"Ezzel a spekulációval több száz milliós hasznot ért el, miközben óriási kárt okozott a pénzintézetnek és veszélybe sodorta a devizahiteles családokat. "
Így hazudnak a vezérimádattól bambán tátott pof...ikátokba....
http://index.hu/.../2009/03/27/soros_szeret_spekulalni/
675 ezer dollár haszna volt az ügyleten a befektetési alapnak (nem Sorosnak), ami akkori árfolyamon 114 750 000 Ft.
Ráadásul megbüntették az alapot (nem Sorost) 500 millió Ft-ra, úgyhogy baromira szerencsétlen üzlet volt.
A FideSSnek lehetősége lett volna felvételkori áron forintosítani a devizahiteleket nem tette meg inkább 256ft.on törvényesítette azt -a devizahitelesek átverésében az egész FideSS"elit "bűnös.
https://vs.hu/mega/devizahitel-katasztrofa/
A devizahiteleket 2001. nyarán az I. Orbán-kormány engedélyezte, a ?2001. évi XCIII. törvény a devizakorlátozások megszüntetéséről, valamint egyes kapcsolódó törvénye.
Höhöö...mert 2001-ben ugye MSZP-SZDSZ kormány?A PSZÁF mentségére legyen mondva, hogy ők tényleg szóltak. Elmagyarázták a devizahitelek működését például a 2006 szeptemberi dátumú tájékoztató füzetükben. De az Origo.hu is már 2004 szeptember 15-én ezzel a címmel írt cikket: ?PSZÁF: kockázatosak a devizahitelek?.A devizahiteleknek volt egy előzménye: a támogatott forinthitelek. Ezeket is az I. Orbán-kormány vezette be, de túlzott terhet jelentettek a költségvetésnek, ezért utódai Medgyessy korlátozták, később meg is szüntették.
Sőt Gyurcsány is felhívta a figyelmet a devizahitelek veszélyére .Gyurcsány Ferenc a Facebook oldalára kitett egy levelet, mely szerint ő már 2005-ben jelezte, hogy nem szabad devizahiteleket adni az embereknek, mert komoly baj lehet belőle. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a devizahitelezés 2001-ben, a Fidesz kormányzása alatt pattant ki az okos közgazdász-fejekből, ám ez a most közzé tett levél azt is bizonyítja, hogy 2005-ben Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként nem támogatta a devizában történő eladósodást. A FideSS persze bőszen hallgat erről a levélről, szokás szerint szemforgató módon sunyítanak.
Egy Gyurcsány-levél 2005-ből a devizahitelezésről.
http://nepszava.com/.../gyurcsany-2005-ben-sem-tamogatta...
Az egyik élősködő volt a devizahiteleseken Járaitok aki mondott ilyesmit is a Járai, eszem a szép lelkét:
"Az OTP esetében más volt a helyzet, ő közvetlenül váltott át, nem a
Nemzeti Bankon keresztül, hanem a pénzpiacon keresztül közvetlenül
vásárolt svájci frankot. De mondom, méretéhez képest viszonylag
Csekély mértékben. Tehát mint a legnagyobb bank és a legnagyobb magyar bank, viszonylag kis részt hasított ki a svájcifrank-hitelekből".
Értsd: az OTP a forintját vitte a piacra és ezzel a kínálattal lenyomta a
forint árat, a Járai vezette MNB meg sunyin parírozott hozzá,
Az MNB (saját értékelése szerint) 160 milliárdot realizált a forint gyengülésén. Ezen veszítettek a devizahitelesek. De lehet, hogy a költségvetés helyett a Matolcsy alapítványokba kihelyezett 260 milliárd egésze a devizahitelesek vesztesége. A Matolcsy alapítványok főúri módon dorbézolnak, a devizahiteles családoknak már ráment a lakásuk, az autójuk. De ezen túl, életük terhe marad a rájuk ragasztott "maradék" hiteltörlesztés.
Orbán most pedig röhög a markába, hogy milyen jól megszedte magát a Matolcsy klán, na meg Viktor maga is mert vagyona határtalan Lőrincnek köszönhetően és a FideSS ferdít de r
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.11.26 17:20

...nem szabad betegnek lenni ebben az országban, mert ilyen fizetésekkel szerintem, még rá sem fognak nézni az emberekre a kórházakban, egyszer azért, mert nem lesz aki ránézzen, másodszor meg azért, mivel a nővérek már fiatalon gerincsérvet kapnak a betegek emelgetésétől, mivel elektromos ágyak sincsenek a magyar kórházakban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hedviga, 2017.11.26 17:07

...de, csak one-way ticketre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html